Rize'de dere taştı, evler sular altında

Güncelleme Tarihi:

Rizede dere taştı, evler sular altında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2009 08:14

RİZE’nin Fındıklı İlçesi'nde etkili olan yağış yüzünden iki dere taştı; çok sayıda ev ve işyerinin zemin katlarını su bastı. Gürsu köyünde taşan ırmak 1 ahşap evi yıktı, 5 evi kullanılamaz hale getirdi. Fındıklı ve Ardeşen ilçelerinde çok sayıda köy yolu da ulaşıma kapandı.

Haberin Devamı

Dere taştı evleri su bastı 

 

Fındıklı ilçe merkezinde gece geç saatte etkili olan yağış nedeniyle Arılı ve Çağlayan dereleri taştı. Derelerin geçtiği Sahil, Hürriyet ve Aksu mahallelerinde 30 ev ve işyerinin zemin katlarını su bastı. Mahallelerde iki araç çamurla kaplandı. Dere yataklarında bulunan evler tedbir amaçlı boşaltıldı.

Vatandaşlar geceyi bazı okul binaları ile Öğretmen Evi’nde geçirdi. Derelerin kenarlarındaki ekili tarım arazileri de zarar gördü.

KÖYDE EV YIKILDI

Fındıklı’nın Gürsu köyünden geçen ırmak da aşırı yağışlar sonrası taştı. Taşan ırmak Aslan Yılmaz’a ait ahşap evi yıktı. Sevinç Yılmaz ile Erdinç Yılmaz’a ait evlerle birlikte toplam 5 ev de derenin getirdiği çamurla kaplandı. 3 araç ise çamura gömüldü. Gece geç saatte başlayan yağmur sonrasında ırmağın taştığını belirten Aslan Yılmaz, “Irmak ağaç ve taşları sürükleyerek evimin önüne getirdi. Arabamı kurtarmak istedim ama ırmak şiddetini artırınca kaçmak zorunda kaldım. Araba da ev de çamurla kaplandı” dedi.

Yöre sakinlerinden Mustafa Özyıldız ise, köyden iki kişinin plansız bir şekilde başladıkları yol yapımı nedeniyle ırmağın yatağı ile oynadıklarını belirterek, “Bu nedenle ırmak evlere doğru aktı. Sonuçta ortada. Gece boyu yetkililere ulaşmaya çalıştık. Sabah oldu ama hala daha gelen giden yok” diye konuştu.

Bu arada Çınarlı köyünde de yol kenarında park halinde olan bir otomobil Arılı deresine düştü. Dere sularında kaybolan araca ulaşılamadı.

HASAR TESBİTİ BAŞLADI

İlçede meydana gelen sel sonrası hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Rize Vali Vekili Kubilay Ant, Fındıklı Kaymakamı Vekili Mehmet Aktaş ile birlikte ilçede incelemelerde bulundu. Ant, “Taşan dere nedeniyle bazı ev ve işyerleri sular altında kaldı. Buradaki bazı evleri tedbir amaçlı boşalttık. Şu anda ekiplerimiz müdahale ediyor” diye konuştu. Ant, il genelinde başka olumsuz bir durum bulunmadığını söyledi.

Öte yandan Fındıklı ve Ardeşen ilçelerinde çok sayıda köy yolunun da ulaşıma kapandığı öğrenildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!