Rize'de 4 katlı bina çöktü

Güncelleme Tarihi:

Rizede 4 katlı bina çöktü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2010 10:45

Rize'de, duvarlar ve kolonlarında gece çatlaklar oluştuğu için sabah saatlerinde tahliye edilen 4 katlı betonarme bina boşaltıldıktan yaklaşık yarım saat sonra çöktü.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDULAR - FOTO GALERİ

Rize'de, duvarlar ve kolonlarında gece çatlaklar oluştuğu için sabah saatlerinde tahliye edilen 4 katlı betonarme bina boşaltıldıktan yaklaşık yarım saat sonra çöktü.

Yağlıtaş Mahallesi Fakülte Sokakta, üçüncü ve dördüncü katı karkas halde olan birinci katında İbrahim Kaplan ile eşi Ayten Kaplan'ın, ikinci katında ise oğlu Ömer ile eşi Senem Kaplan'ın oturduğu binanın duvarları ile kolonlarında saat 02.30 sıralarında gürültüyle birlikte çatlaklar oluştu.
 
Bunun üzerine İbrahim Kaplan, sabahın erken saatlerinde çağırdığı bir inşaat ustasından evi incelemesini istedi. Usta'nın binanın yıkılma tehlikesi bulunduğunu, tahliye edilmesi gerektiğini bildirmesi üzerine Kaplan ailesi sabah 06.00 sıralarında binayı boşattı. Bina boşaltıldıktan yaklaşık yarım saat sonra içindeki eşyalarla birlikte büyük bir gürültüyle çöktü.

İbrahim Kaplan, tehlikeyi zamanında fark edip ustanın da uyarısı üzerine evi terk etmeleriyle hayatlarının kurtulduğunu belirterek, “Eşim duvarlardaki çatlakları fark edince usta çağırıp evi kontrol ettirdik, uyarısı üzerine de binayı tahliye ettik. Kısa süre sonra da 4 katlı bina büyük bir gürültüyle yıkıldı. Çatlakları erken fark edip binayı terk etmemiz büyük bir felaketi önledi” dedi.

Bu arada, bina enkazını uzaktan gören Kaplan ailesinin yakınları, ailenin enkaz altında kaldığı düşüncesiyle gözyaşlarına boğuldu. Enkazın yanına gelince binada oturan 4 kişinin de sağ olduklarını görünce birbirine sarılarak bu kez sevinç gözyaşı döktü.

VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI İNCELEMELERDE BULUNDU

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ile Belediye Başkanı Halil Bakırcı, olay yerine giderek yıkılan evi inceledi, Kaplan ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti. Belediye Başkanı Bakırcı aileye destek olacaklarını, kira masraflarını karşılayacağını belirtti.

Geçmişte yapılan bazı binaların yapı kontrolünün olmadığını dile getiren Bakırcı, “Bu bina da maalesef plansız yapılmış. Tek tesellimiz can kaybı olmaması. Rize'de önümüzdeki 15-20 yılda bu tür olaylarla karşılaşabileceğimizin endişesini taşıyorum. Vatandaşlarımız kontrolsüz bina yaptırmasın” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!