Rize’de dereler taştı

Güncelleme Tarihi:

Rize’de dereler taştı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 13:32

Rize’de dün geceden itibaren etkili olan şiddetli yağış derelerin taşmasına neden oldu. Çarpık yapılaşma, dere yataklarının kenarına yapılan evler felaketlere davetiye çıkarıyor. Bunun en yakın örneği İstanbul'daki sel felaketinde yaşanmıştı. Karadeniz'de ise bunun örnekleri sürüyor. Dere kenarlarına yapılan evler, yağan şiddetli yağmur sonrası evler işler sular altında kaldı. Karadeniz'de dünden beri süren şiddetli yağış evleri yıktı, vatandaşları iş makineleri kurtardı. Giresun'da ise sel sularına kapılan 1 kişi hayatını kaybetti.

SELDEN FOTOÄžRAFLAR

Ä°ÅžTE 5 GÃœNLÃœK HAVA TAHMÄ°NÄ°

RÄ°ZE’de dün geceden itibaren etkili olan ÅŸiddetli yağış derelerin taÅŸmasına neden oldu. Karasu Köyü’nde yolda mahsur kalan araç ve sürücüler iÅŸ makinelerinin yardımıyla kurtarıldı. Bir köprünün kısmen çöktüğü, çok sayıda köy yolunun da sel ve heyelan nedeniyle ulaşıma kapandığı Rize’de, dere kenarındaki evlerde oturan vatandaÅŸlar tahliye edilmeye baÅŸlandı.Â

Bölgede dün gece geç saatlerde şiddetini artıran yağış, Salarha, Güneysu ve Çayeli İlçesi’ndeki derelerin taşmasına neden oldu. Merkeze Bağlı Karasu Köyü’nde heyelan nedeniyle karayolu ulaşıma kapandı, sürücüler araçları ile yolda mahsur kaldı. İş makinelerinin yardımıyla ulaşıma açılan yolda kalan çok sayıda sürücü kurtarıldı.

Taşan Salarha deresi, bir alabalık tesisi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait zemini sentetik çimle kaplı halı sahayı bastı. Tesis ve futbol sahası suyla kaplandı. Dere boyunca bazı beton tesisleri ile hidroelektrik santrallerinin şantiyeleri sular altında kaldı. İşçilerin önceden tahliye ettiği şantiyelerde maddi zarar meydana geldi.

Dörtyol Köyü’ne ulaşımı sağlayan karayolu üzerindeki köprü, ayaklarından birinin zarar görmesi nedeniyle içe doğru kısmen çöktü. Jandarma köprüyü araç trafiğine kapattı. Şiddetli yağışın devam ettiği Rize’de dere kenarında evleri bulunan vatandaşlar ise uyarılar sonrası evlerini boşaltıp güvenli bölgelere gitmeye başladı.

Karadeniz Sahil Yolu’nun Çayeli ilçesi mevkiinde üç ayrı bölgede meydana gelen heyelan nedeniyle kapanan yolda ulaşım tek şeritten kontrollü olarak veriliyor.

Vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren yollarda mahsur kaldıklarını belirterek ulaştıkları yetkililerin saatlerce bölgeye iş makinesi göndermediğini öne sürerek tepki gösterdiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!