Rıza Sarraf, şikayeti üzerine açılan davaya yine katılmadı

Güncelleme Tarihi:

Rıza Sarraf, şikayeti üzerine açılan davaya yine katılmadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 15:06

Rıza Sarraf'a telefonla arayarak tehdit ve hakaret ettiği iddia edilen tutuksuz sanık Ahmet Aydın talimatla verdiği ifadesinde, Sarraf'ı aradığını ancak tehdit ve hakaret etmediğini belirtti. Şikayetçi Rıza Sarraf sağlık sorunlarını gerekçe göstererek duruşmaya katılmadı. Buna tepki gösteren hakim son duruşmada Rıza Sarraf'ın avukatına "Müvekkilinizi neden hazır edemediniz?" diye seslendi. Avukatın "rahatsız" şeklindeki yanıtı üzerine hakim bu kez "Geçen celse de aynı şeyi söylemiştiniz" dedi.

Haberin Devamı

Rıza Sarraf'ın bir sonraki duruşmada hazır edilmesine karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

SANIK DA ŞİKAYETÇİ DE DURUŞMAYA KATILMADI
İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 82. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Ahmet Aydın ve şikayetçi Rıza Sarraf katılmadı. Rıza Sarraf'ı duruşmada avukatı Ayten Hiçyılmaz temsil etti.

"MÜVEKKİLİNİZİ NEDEN HAZIR EDEMEDİNİZ?"
Hakim Aytekin Özanlı, "Müvekkilinizi neden hazır edemediniz?" diye sordu. Avukat Hiçyılmaz ise müvekkili Sarraf'ın rahatsız olduğunu bu nedenle duruşmaya katılamadığını söyledi. Bunun üzerine Hakim Özanlı, "Geçen celse de aynı şeyi söylemiştiniz" dedi. Avukat Hiçyılmaz, bir sonraki celsede müvekkili Sarraf'ı hazır edeceğini ifade etti.

"ARADIM AMA HAKARET VE TEHDİT ETMEDİM"
Hakim Özanlı, sanık Ahmet Aydın'ın Doğu Beyazıt Mahkemesi'nde talimatla ifade verdiğini söyledi. Sanık Aydın 2 sayfalık ifadesinde Sarraf'ı aradığını ancak tehdit ve hakaret etmediğini belirtti. Suçlamaları redden sanık Aydın, beraatini istedi.

Haberin Devamı

"SANIĞIN BAŞKASININ YÖNLENDİRMESİYLE MÜVEKKİLİM SARRAF'I ARADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"
Söz alan Hiçyılmaz, "Müvekkilim rahatsızdır, önümüzdeki celse hazır edeceğiz. Ayrıca davaya katılamamıza karar verilsin. Ayrıca sanığın başkasının yönlendirmesiyle müvekkilim Sarraf'ı aradığını düşünüyoruz. Bu nedenle 6572 sayılı yasa yürürlüğe girip Cumhurbaşkanı'nın onayına sunulduğundan yeni düzenleme nazara alınarak TİB'e yeniden müzekkere yazılsın. Sanığı arayan ve arananlara ait kimlik bilgileri celp edilsin. HTS raporları istensin" diye konuştu.

RIZA SARRAF BİR SONRAKİ CELSEDE DİNLENECEK
Suçtan zarar görme ihtimaline binaen Rıza Sarraf'ın katılan olarak davaya kabulüne karar veren mahkeme, sanığa ait 0 541... no'lu telefonun kime ait olduğu ve şikayetçiye ait telefon numarasını hangi tarihlerde aradığı hususlarının TİB'e sorulmasına karar verdi. Avukat Hiçyılmaz'a müvekkili Sarraf'ı bir sonraki celsede hazır etmek üzere süre verilmesine hükmeden mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Haberin Devamı

İDDİANAMEDE SANIĞIN 4 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Ahmet Aydın'ın, 2013'te müşteki Rıza Sarraf'ı telefonla arayarak ' Ben Ağrılı Ahmet. Neredesin adresini söyle oturduğun yeri biliyorum. Yarın gelip seni öldürüp mezara gömeceğim" diyerek tehdit ettiği iddia ediliyor. İddianamede şüpheli Ahmet Aydın'ın 'hakaret' ve 'tehdit' suçlarından 3 aydan 4 yıla kadar hapsi isteniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!