Rinovirüs daha tehlikeli

Güncelleme Tarihi:

Rinovirüs daha tehlikeli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2009 10:58

ABD'de yapılan testlerde hastaların sadece yüzde 6'sında domuz gribi çıktığı belirtilirken Rinüvirüsün daha yaygın olduğu görüldü.


ViraCor Laboratuvarları, kendilerine test için getirilen örneklerin sadece yüzde 6'sının A/H1N1 virüsü çıktığını bildirdi. Geri kalanların ise farklı mikropların yol açtığı ancak hepsinin benzeri belirtiler ortaya çıkardığı virüsler olduğu kaydedildi.

Bunlar arasında en yaygınının, soğuk algınlığına neden olan bir virüs alt grubu olan rinovirüs olduğu belirtildi.
Bu açıklamanın, Philadelphia Çocuk Hastanesi'nden geçen ay gelen, eylül-ekim aylarında hastaneye kaldırılan 500 çocuğun hastalık sebebinin rinovirüs olduğunu gösteren raporla da uyumlu olduğu belirtiliyor.

HASTALIKLARIN ÇOĞU RİNOVİRÜSTEN

ViraCor, nisan-aralık döneminde ülke çapında ciddi hasta çocuklarla, nakil hastaları ve diğer yüksek risk grubundakilerden gelen örneklere yaptığı testlerde, vakaların yüzde 28'inde rinovirüs çıktığını bildirdi.

Testler ayrıca, 3 yaşa kadar olan çocukların yüzde 39,5'inin, 11-18 yaş arasındakilerin yüzde 23'ünün, yetişkinlerin yüzde 20 kadarının rinovirüs, vakaların yüzde 4,2'sinin metapneumovirus, 10 yaşın altındaki çocukların yüzde 6'sının metapneumovirüs, 3 yaşın altındaki çocukların yüzde 3,2'sinin RSV, 3 yaşın altındakilerin yüzde 6'sının parainfluenza, 61 yaş üzerindekilerin de yüzde 6'sının parainfluenza, vakaların yüzde 1,5'inin adenovirüs olduğunu gösterdi.

ABD Hastalıkların Kontrolü ve Önlenmesi Merkezi testleri ise ortalıktaki hemen hemen tüm grip vakalarının domuz gribi olduğunu gösteriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!