Rıfat Ilgaz 100 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Rıfat Ilgaz 100 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2011 00:00

Haberin Devamı

HABABAM Sınıfı’nın yazarı Rıfat Ilgaz doğumunun 100’üncü yılında çeşitli etkinliklerle anılıyor. 1993 yılında vefat eden usta edebiyatçı için ilk etkinlik 1911’de dünyaya geldiği Kastamonu’nun Cide ilçesinde yapılacaık. Dünyaya geldiği ve bugün Rıfat Ilgaz Müzesi olarak kullanılan evde başlayacak olan etkinliğe başta Rıfat Ilgaz’ın oğlu Aydın Ilgaz olmak üzere ailesi, dostları ve Cideliler de katılacak.
Etkinliğe katılacak olanlar 6 Temmuz 2007’de açılışı yapılan Rıfat Ilgaz Müzesi’ni de gezme olanağı bulacaklar. Müzede Rıfat Ilgaz’ın özel eşyaları, kitapları, el yazıları, kalemi, gözlüğü, çalışma masası, yatağı, elbiseleri, radyosu da sergileniyor. Önder Uygun tarafından çekilen ‘100 Yıllık Çınar Rıfat Ilgaz’ belgeselinin de gösterimi yapılacak. Daha sonra Rıfat Ilgaz Çocuk Korosu da bir konser verecek.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş de Ilgaz için 9 Mayıs saat 18.30’da Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde bir toplantı düzenliyor. Şair Enver Ercan’ın ylöneteceği toplantıya Aydın Ilgaz, Mehmet Saydur ve Mustafa Köz konuşmacı olarak katılacak.

Haberin Devamı

Ersin Burak’tan 40’ıncı yıl sergisi

UZUN yıllar Hürriyet’te çizgi
romanları yayınlanan
Ersin Burak’ın eserlerinden oluşan sergisi Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde açılıyor. Burak’ın çizgide 40’ıncı yılı için açılan sergide sanatçının çizgi romanları, özel portreleri ve at desenleri yer
alıyor. Bugün saat 17.00’de açılacak olan sergi 11 Mayıs’a kadar görülebilir.

Berkol RC’98 dans festivali başlıyor

ÖZEL Amerikan Robert Lisesi’nin 2007 yılında Isparta’da meydana gelen uçak kazasında kaybettikleri 1998 yılı mezunlarından; Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü asistanı ve doktora öğrencisi Özgen Berkol Doğan için bu yıl üçüncüsü düzenlenen liselerarası dans festivali 8 Mayıs Pazar günü yapılacak. “Berkol RC’98, 3’üncü Tango ve Latin Dansları Festivali”ne bu yıl Adapazarı Özel ENKA Anadolu, Cağaloğlu Anadolu, Özel İstanbul ENKA, Habire Yahşi Anadolu ve Özel Üsküdar Amerikan Lisesi’nden dansçı öğrenciler katılacak. Robert Kolej etkinlik için pazar günü saat 15.00’ten itibaren kapılarını
dansseverlere açacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!