Rice ile Alpogan İran'ı görüştü

Güncelleme Tarihi:

Rice ile Alpogan İranı görüştü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2006 00:46

Haberin Devamı

McCormak, günlük brifinginde, Rice-Alpogan görüşmesinden bahsederken, “Çeşitli konular ele alındı. Kıbrıs, Türkiye-AB ilişkileri, Irak ve İran konularına değinildi” dedi.

Sözcü, Türkiye'nin İran'ın nükleer faaliyetlerine ilişkin tutumunu Washington'un nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, “İran hakkındaki görüşlerini açıklamasını Türk hükümetine bırakıyorum. Ancak, İran'ın nükleer silah arayışının Türk hükümeti için kaygı kaynağı olduğunu sanıyorum. Bu, İran'ın bütün komşuları ve dünya için de kaygı kaynağı. İran'ın nükleer silah sahibi olması, bölgenin istikrarını bozar” dedi.

McCormack, Kıbrıs konusunda da, “BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın planına dayanan bir çözümü destekliyoruz. Buna ulaşmakta birkaç farklı yol var. Daha önceki girişim (Rumların referandumunda) reddedildi. Ancak, soruna çözüm bulunabileceğine yönelik umudumuz sürüyor. Uygun çözüm yolunun Annan planına dayandığına inanıyoruz. Dolayısıyla bu konu üzerinde çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sözcü, Türkiye ile ABD arasında iyi ilişkilerle dolu uzun ve derin bir tarih bulunduğunu ve iki ülkenin ortak sorunlara yönelik birlikte çalışacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!