Rezidans cinayetine ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Rezidans cinayetine ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2015 14:38

Ümraniye’de bir rezidansta oturan F. Ş.’yi bıçak darbeleriyle öldürdükten sonra tatil yapmaya gittiği Çeşme’de yakalanan Köksal Şahin’e (33) ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 8 buçuk yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

OLAY 35 YAŞINDAKİ KADININ EVİNDE YAŞANDI

Anadolu Cumhuriyet Savcısı Yusuf İltar’ın hazırladığı iddianamede, geçtiğimiz yıl Eylül ayında Ümraniye’de bir rezidansta gerçekleşen olayda F. Ş.’nin yalnız yaşadığı ve geçimini sağlamak için bazı erkekler ile cinsel ilişkiye girdiğinin belirtildiği anlatıldı. Şüpheli Köksal Şahin’in de bu durumdan istifade ederek kadınla ile ilişki yaşadığı kaydedilen iddianamede, telefon kayıtları incelemesinden olay günü Şahin’in 35 yaşındaki kadının evinde olduğunun ortaya çıkarıldığı belirtildi.

"DEFALARCA BIÇAKLADI, CANAVARCA HİSLE EZİYET ÇEKTİREREK ÖLDÜRDÜ"

Evde aralarında geçtiği düşünülen tartışma sonucu Köksal Şahin’in bir bıçak ile F. Ş.’ye çok sayıda darbe vurduğu, canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme eylemini gerçekleştirdiği belirtilen iddianamede, Şahin’in cep telefonu, tek taş yüzük ve bir miktar parayı alarak olay yerinden ayrıldığı anlatıldı.

Şüphelinin soruşturma aşamasında "F. Ş. beni videoya çekmiş benden şantajla para alıyordu" şeklinde iddiada bulunduğunun belirtildiği iddianamede, Köksal Şahin’in bu olayı tek başına mı başka kişilerin yardımı ile gerçekleştiği konusunda açıklık olmadığı ancak başka şahısların da olaya karıştıkları yönünde yoğun bir şüphe olduğu ifade edildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET, 18 YILA KADAR DA HAPİS İSTEMİ

Köksal Şahin hakkında, "Tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ve "Nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme", "Hırsızlık" suçlarından da 8 buçuk yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Ümraniye’de bir rezidansta oturan F. Ş.’yi (35) geçtiğimiz yıl Eylül ayında bıçak darbeleriyle öldürdükten sonra tatil yapmaya gittiği Çeşme’de olayın ertesi günü yakalanıp İstanbul’a getirildi. Bir rezidansta tek başına oturan F. Ş.’nin cansız bedeni komşuları tarafından bulunmuştu. Polisin olayla ilgili yaptığı soruşturmada cinayeti F. Ş.’ ile bir süredir beraber olduğu öğrenilen Köksal Şahin’in işlediği tespit edildi. Köksal Şahin’in binaya giriş ve çıkışı sırasında güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri, cinayeti onun işlediğinin delili olarak dosyaya girdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!