Reyting için kulak kestirdi

Güncelleme Tarihi:

Reyting için kulak kestirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

Brezilya'da bir televizyoncu, bir fidye olayına müdahale edince, inanılmaz bir olay yaşandı. Fidyeciler önce istedikleri parayı artırdılar, sonra da kaçırdıkları kişinin kulağını kestiler.

İnanılmaz olay, Brezilyalı şarkıcı Zeze di Camargo'nun kardeşi olan Wellington Camargo'nun geçen aralıkta evinin yakınlarında kaçırılmasıyla başladı. Belden aşağısı felçli Wellington'u kurtarmak için fidyecilerle aylardır pazarlık yapan Camargo ailesi sonunda 300 bin dolarda anlaştı. Ancak bu arada devreye şok programlarıyla ünlü TV’ci Carlos Massa girdi. Fidyecilerle, aile arasındaki pazarlıktan habersiz Massa, kaçırılan Wellington’u kurtarmak için yardım kampanyası başlattı ve bir telefon numarası verdi.

Özür dilerim, hata yaptım

Fidyeciler bunu duyunca, aileyle yaptıkları 300 bin dolarlık anlaşmayı bozup, fidyeyi 2 milyon dolara çıkardılar. Ciddi olduklarını göstermek için de rehinenin kulağından bir parça kesip TV binasına bıraktıkları nota iliştirdiler. Neden olduğu bu olay üzerine Massa, ‘‘Büyük bir hata yaptım’’ diyerek Camargo ailesinden özür diledi. Olay ülkede de büyük tepki yarattı. Adalet Bakanı, Massa'nın cezalandırılması için yasal incelemelerde bulunacağını açıkladı.

Şov yapayım derken, ipin ucunu kaçırdı

Programları sırasında milyonlarca izleyiciyi ekrana kilitleyen Carlos Massa, Portekiz dilinde ‘‘Fare’’ anlamına gelen ‘‘Ratinho’’ lakabıyla tanınıyor. Massa'nın her yayını olay oluyor. Massa'nın 13 Nisan 1998'deki programında da iki konuk dövüşmüş, binlerce kişi bu sahneleri izlemişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!