Reyhanlı'da nüfus eşitlendi

Güncelleme Tarihi:

Reyhanlıda nüfus eşitlendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2018 23:17

Suriye’nin İdlib kentine sınır olan Cilvegözü Gümrük Kapısı’nın da bulunduğu Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Suriyeli sayısı, ilçe nüfusunu yakaladı.

Haberin Devamı

Suriye’de 7 yıldır süren iç savaştan kaçanlar, sınırda İdlib’in komşusu Hatay’a sığındı. Kentte Suriyelilerin en yoğun yaşadığı yer, İdlib’in kuzeyinde Cilvegözü Gümrük Kapısı'nın da bulunduğu Reyhanlı.

Savaştan kaçan Suriyeliler, Reyhanlı’nın nüfusunu ikiye katladı. 95 bin nüfuslu ilçede resmi kayıtlara göre 80 bin Suriyeli yaşıyor. Kayıt dışındakilerle bu rakamın 100 bine ulaştığı belirtildi. 24 bin Türk öğrencinin eğitim gördüğü ilçede Suriyeli öğrenci sayısı ise 15 bin 300. İlçede 6 bin Suriyeli çocuk ise okula gitmiyor.

Suriyelilerin büyük bölümü kiraladıkları evlerde yaşarken, bazıları da ev satın aldı. Suriyelilerin etkisiyle ilçede ev fiyatları arttı. Konut sıkıntısı nedeniyle Suriyelilerin bazıları da henüz inşaat halindeki evleri kiralayarak buralara yerleşti. Suriyeliler, esnaflık yaparak ve pamuk tarlalarında çalışarak geçimlerini sağlıyor.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!