Reyhan Dilara'nın ölümü TBMM'ye taşındı

Güncelleme Tarihi:

Reyhan Dilaranın ölümü TBMMye taşındı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 15:00

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, 9 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Reyhan Dilara Selek'in ihmal yüzünden sinüzite bağlı ender görülen bir virüs nedeniyle öldüğü iddialarını TBMM'ye taşıdı.

Milletvekili Ertemür, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Müftü Ahmet Hulisi Efendi İlköğretim Okulu üçüncü sınıf öğrencisi Reyhan Dilara Selek'in yüksek ateş ve kusma şikayetiyle Denizli Devlet Hastanesi'ne başvurduğunu belirterek, “Sinüzit teşhisi konularak evine gönderildiği iddia edilen Dilara Selek şikayetlerinin devam etmesi üzerine tekrar Denizli Devlet Hastanesi’ne getirilmiş. Yüksek dozlu ilaçlar yazılıp, evine yollanmış. Daha sonra durumunun ağırlaşması üzerine yoğun bakıma alınmış. Yüksek dozdaki ilaçlar nedeniyle iç organları zarar gördüğü ileri sürülen kız yaşmanı kaybetmiştir” dedi.

Reyhan Dilara'nın sağlık sisteminin yetersizliği ve Sağlık Bakanlığı'ndaki kadrolaşmanın kurbanı olduğunu iddia eden Milletvekili Ertemür önergesinde, Başbakan Erdoğan'dan ‘Reyhan Dilara Selek, Denizli Devlet Hastanesi'ne hangi tarihlerde başvurmuştur? Muayenesinin uzman doktor tarafından yapılmadığı iddiası doğru mudur? Reyhan Dilara Selek'in uzman doktorlar tarafından teşhis konulup, tedavi uygulanması halinde hayatını kaybetmeyeceği iddiası doğru mudur? Dilara’nın yaşamını kaybetme nedeni nedir? Konuyla ilgili açılan soruşturma var mıdır? Sonucu nedir? Hem uzman doktor sayısının artırılması hem de açık kadroların doldurulması için daha kaç Dilara’nın yaşamını kaybetmesi gerekmektedir? 2005-2009 yılları arasında doktor hatası nedeniyle, özürlü kalan, yaşamını yitiren hasta sayısı ve illere göre dağılımı nedir?’ sorularına yanıt istedi.

Ayşegül-Ahmet Selek çiftinin tek çocukları olan Reyhan Dilara Selek'e, yüksek ateş ve kusma şikayetiyle kaldırıldığı Denizli Devlet Hastanesi'nde sinüzit teşhisi konulup evine gönderilmişti. Evinde daha sonra tekrar rahatsızlanan küçük kız, aynı hastanede yoğun bakım ünitesine alınmış ancak doktorların müdahelerine rağmen durumu daha da kötüye gitmesi üzerine geçen çarşamba gecesi İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilirken yolda yaşamını yitirmişti.

Reyhan Dilara'nın babası Ahmet Selek, doktorların kızının yaşama umudunun az olduğunu söylemeleri üzerine, çarşamba günü Denizli'de hastane bahçesinde başına dayadığı tabancayla intihra kalkışmış, daha sonra da kızının ölüm haberiyle büyük acı yaşamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!