Retinadan Merceğe "Yaz’dan Yaz’a" ENKA Kültür Sanat Buluşmaları

Güncelleme Tarihi:

Retinadan Merceğe Yaz’dan Yaz’a ENKA Kültür Sanat Buluşmaları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2013 15:29

ENKA Buluşmaları’ndan kareler, Erhan Yüksel ve Emre Mollaoğlu’nun Yaz’dan Yaz’a sergisinde.

Haberin Devamı

Vizyonlarını rakamlar dünyasının kadrajına sığdıramayan bir mimar ve mühendisin, Erhan Yüksel ve Emre Mollaoğlu’nun ortak çalışması “Yaz’dan Yaz’a” sergisinde ikilinin 2012-2013 sezonunda ENKA Buluşmaları’nda çektikleri kareler izleyicilerle buluşuyor.

27 Haziran 2013 tarihinde ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu Fuayesi’nde açılacak sergide, yüksek pikselli sezgileri ile kompozisyon haline getirdikleri ENKA performansları karelerinden izleyiciye geçen duygu, Mollaoğlu ile Yüksel’in hissettikleri heyecan ve yaşadıkları tutkunun etkisiyle iki boyutlu bir fotoğrafın ötesinde...
 

İki başarılı fotoğraf sanatçısının “Yazdan Yaza” adını verdikleri sergileri 27 Haziran 2013, Perşembe akşamı “Zengin Mutfağı” tiyatro oyunu öncesi saat 20:00’da ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu fuayesinde görülebilir.

Haberin Devamı

YAZ'DAN YAZ'A SERGİSİNDEN KARELER / FOTO GALERİ

Emre Mollaoğlu kimdir

/images/100/0x0/55ead8bdf018fbb8f89a7d17


Mesut’tan olma, Nilgün’den doğma. İkna kabiliyeti doğuştan, jeofizik bilgisi okuldan, gülümseyen yüzü EGE’den… Hayatın en değerli anlarını hiçbir ayrıntıyı kaçırmadan hafızasına kazımak istedi hep. Fotoğraf aşkı da belki bu yüzden… O, hayatı akışına bırakanlardan değil, ince ince planlayanlardan. Bu mottosu, fotoğraf tutkusu için de geçerli. Fotoğrafın anı donduran bir pause modu değil, anı yakalayan, hikayeleri anlatan bir iletişim sanatı olduğunu düşünüyor. Ve o AN’ları en güzel şekilde yansıtmak için çalışıyor. Bu amaçta yolunun keşiştiği Muammer Yanmaz ve 40 Haramilerle pozluyor hayatı şu sıralar, bazen uzun bazen kısa.


Erhan Yüksel kimdir

/images/100/0x0/55ead8bdf018fbb8f89a7d19

 

Bir sonbahar sabahı İstanbul’da doğdum. Hayata her zaman farklı açılardan bakmayı sevdim, o yüzden meslek olarak mimarlığı seçtim ve İ.T.Ü’den mimar olarak mezun oldum. 2010 yılında 40 Haramiler Fotoğraf Grubu'nun kurucusu, fotoğraf sanatçısı Muammer Yanmaz'ın fotoğraf atölyesine katıldım ve kendimi bir anda fotoğrafın büyülü dünyasında buldum. Hayatıma kattığım farklı bir renk olan fotoğraf tutkum böylece alevlendi. Muammer Yanmaz ile önce başlangıç seviyesinde Harami, sonra ileri seviyede Pro harami oldum ve şimdi de Yüz Kumbarası Projesi'nde Harami fotoğrafçı olarak bu tutkumun peşinden koşuyorum. Özellikle insanların içinde olduğu yaşamı fotoğraflamayı, çokça keyifli, zaman zaman hüzünlü duyguları yakalayarak arkasındaki hikayeyi ve ruhu fotoğraflarımda yansıtmayı seviyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!