Resmi olarak tasarı yok

Güncelleme Tarihi:

Resmi olarak tasarı yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2013 22:56

‘Türkiye Sanat Kurumu (TÜSAK) ile Sanatın Desteklenmesi Hakkında Kanun Tasarısı’nın son halini talep eden Kültür Sanat-Sen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Hukuk Müşavirliği’nden ilginç bir yanıt aldı: “Resmiyete intikal etmiş olan herhangi bir yasa tasarısı bulunmamaktadır.”

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Sanat-Sen ve Devlet Tiyatroları Sanatçıları Derneği’nin (DETİS) Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nü kapatacak olan yasa taslağını istediği başvurusuna ilginç bir yanıt verdi. Bakan Ömer Çelik adına yanıt veren Kurumun Hukuk Müşaviri Aydan Kızılarslan “Dilekçenize konu taleple ilgili olarak bugün itibariyle resmiyete intikal etmiş yasa tasarısı bulunmamaktadır” yanıtını verdi. Sendika Başkanı Yavuz Demirkaya, yanıta ilişkin şunları söyledi:

“Hukuk Müşavirliği bundan daha önceki zamanlarda da buna benzer yanıtlar vermişti. Prosedür olarak böyle bir yasa çalışmasının Hukuk Müşavirliği’nden geçmesi gerekir. Ama hiçbir kişiye sorulmadan hazırlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik çıktığı bir televizyon kanalında çalışmadan bahsedip Bakanlar Kurulu’na hızla getireceğinden bahsetmişti. Bize göre Hukuk Müşavirliği’ne intikal etmedi. Bakan doğrudan kendi imzasıyla Bakanlar Kurulu’na sunmayı planlıyor. Zaten Başbakanlık’ta ortak bir çalışmayla hazırlandı. Bakanlığın yetkili organları da bu konuda demeç vermiyor. ‘Evet var’ ya da ‘yok’ denir. Bu yanıtı pek ciddiye almıyoruz. Bakan ‘Böyle taslak yok, sanatçılar niye alana çıkıyor. Böyle bir çalışma bizim planımızda yok’ desin, tepkiler tamamen bitsin.”

Haberin Devamı

HUKUK DIŞI YAPILIYOR

DETİS Başkanı Erdinç Doğan da “Umarım iyi niyetlerini korurlar ve taslağı akademisyenler ve meslek erbaplarından oluşan bir heyetle yaparlar” diyerek şöyle devam etti: “Doğru yolu da budur, elbette demokrasiye inanıyorlarsa. Bu işin ne kadar hukuk dışı yapıldığını gösteriyor. Başbakan ‘Sanatçıların sorunu varsa buyursunlar Bakan’la görüşsünler’ dedi. Bakan’dan iki defa Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’tan bir defa randevu talebinde bulunduk. Ancak vermediler. Tasarı, halkın sanattan iyice kopmasına sebep olacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!