Okullar ne zaman tatil olacak? Karne günü ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

Okullar ne zaman tatil olacak Karne günü ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2018 14:23

15 tatil ne zaman başlayacak sorusu gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Öğrenci ve velilerin son günlerde dikkat kestiği konular arasında yer alan 15 tatil ne zaman başlayacak sorusu, karne heyecanı yaşayan öğrenciler için ayrı bir önem taşıyor. Peki, okullar ne zaman kapanacak? İşte, 15 tatil ne zaman konusuna Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınan resmi bilgilere göre detaylı cevap

Haberin Devamı

Ocak ayının ilk haftasını geride bırakan öğrenciler, 15 tatil araştırmalarını hızlandırdı. Eylül ayından bu yana yoğun bir tempo içerisinde olan öğrenciler ve veliler sömestr tatilinin net başlangıç ve bitiş tarihini merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı 2017-2018 eğitim öğretim iş takvimiyle karnelerin veriliş tarihini aylar öncesinden bildirmişti. Peki 15 tatil (Sömestr) tatili ne zaman başlayacak? Karneler ne zaman verilecek?

MEB'İN BİLGİLERİNE GÖRE 15 TATİL NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayınlanan takvime göre öğrenciler, 19 Ocak 2018 tarihinde çalacak son ders zili ile sömestr tatiline çıkacaklar. Sınav stresinden uzaklaşmak ve ikinci döneme iyi hazırlanabilmek için iyice dinlenmek isteyen öğrenciler heyecanla tatili bekliyor. 15 tatilin ardından öğrenciler ve öğretmenler 5 Şubat 2018 tarihinde 2017-2018 eğitim öğretim yılı ikinci dönemine başlayacak ve yeni bir maratona yelken açılacak.

Haberin Devamı

YAZ TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

15 tatil ile sömestrı tamamlayan öğrenciler öğrenciler 5 Şubat'ta ikinci kanaat dönemine başlayacak. Ortaöğretime ve bir üst sınıfa geçecek olan öğrenciler ikinci kanaat döneminin ne zaman biteceğini, yaz tatilinin ne zaman başlayacağını da araştırmaya başladı. 2017-2018 eğitim öğretim dönemi 8 Haziran 2018 Cuma günü dağıtılacak karneler ile birlikte sona erecek ve yaz tatili başlayacak.

OKUL TATİL EDEN VALİ, KRAL İLAN EDİLDİ

Mersin Valisi Ali İhsan Su, sağanak nedeniyle merkez ve bazı ilçelerde okulların bugün (5 Ocak) için tatil edildiğini açıkladı. Okulların tatil edilmesine sevinen öğrenciler, sosyal medyadaki paylaşımlarında Vali Su’ya ‘kral’ diye seslendi.

Vali Su’nun tweet’i binlerce beğeni aldı. Okulların tatil edilmesine sevinen öğrenciler sosyal medyada Vali Su’yu ‘kral’ ilan edip, fotoğrafının üzerine taç ekleyerek paylaşımlar yaptı. Öğrenciler, ‘Mersin evimiz Ali İhsan Su babamız’, ‘Sen nasıl bir kralsın Vali baba’, ‘Parti kur oy verelim Vali baba’, ’Kral ya. Yarın 3 sınavım vardı, sana aşığım’, ‘Valim sen en sevdiğim kral’ ve ‘Sen efsane bir Valisin’ paylaşımları yaptı.

 

 

BAKMADAN GEÇME!