Simone Dinnerstein

Güncelleme Tarihi:

Simone Dinnerstein
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2010 11:42

Mustafa Kemal Kültür Merkezi Atilla İlhan Salonu
16.06.2010
21:00

Haberin Devamı

Simone Dinnerstein klasik müzik dünyasının yakından tanıdığı bir piyanist ve şimdi İstanbul Resitalleri'nin kapanışını yapmak üzere İstanbul'a geliyor.

2005 Carnegie Hall resitalinin ardından uluslararası çevrelerde büyük bir süratle ün kazanan Dinnerstein, Kennedy Center, Vienna Konzerthaus, Lincoln Center Mostly Mozart Festivali, Aspen, Ravinia ve Stuttgart Bach festivallerinekatılımları, Köln, Paris, Londra, Kopenhag, Bremen, Roma ve Lisbon turneleri,Dresden Philharmonic, Czech Philharmonic, New Jersey Symphony, St. Luke, Absolute Ensemble, Baltimore Symphony, Atlanta Symphony ve Minnesota Orkestraları konserleri ile kendisini takip edenlerin başını döndürüyor.

Dinnerstein, geçen yıl New York Town Hall'da People’s Symphony dizisi veLincoln Center Great Performers dizilerinde çaldı. New York Metropolitan müzesindeki üçüncü konserini ise bu yıl veriyor. New York Philharmonic ileLincoln Center Avery Fisher Hall'daki ilk konserini ise Temmuz 2009’da verdi.Simone Dinnerstein'ın ilk solo albümü 2007 yılında TELARC tarafındanyayınlandı. Bach'ın Goldberg varyasyonlarını seslendiği albümü ile Simone, Billboard listesinde hem de daha satışlarının ilk haftasında 1 numaraya yerleşti. New York Times ve Los Angeles Times gazeteleri, New Yorker ve Time Out New York dergileri tarafından“2007'nin En İyileri” listelerinde yayınlandı. iTunes 'da “En İyi Klasik-Editörün Seçimi" etiketini aldı. amazon.com sitesi albüme "2007'nin En İyi CD'si" ünvanını verdi. Barnes & Noble kitabevi 2007'nin en iyi 5 başlangıcından biri olarak Dinnerstein'ı seçti. Eylül 2008'de bu çok başarılı albüm Diapason d'Or ödülünü kazandı.

Haberin Devamı

NEREDE: MUSTAFA KEMAL MERKEZİ

NE ZAMAN: 16 Haziran 2010 Çarşamba

NE KADAR: 50 - 60 - 80 - 100 TL

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!