ReÅŸat DoÄŸru görevi devraldı

Güncelleme Tarihi:

Reşat Doğru görevi devraldı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 08, 2002 15:51

MHP Genel Başkanı Bahçeli ile Türk Kurultayı nedeniyle arası açılan ve Devlet Bakanlığı'ndan azledilen Abdülhaluk Çay'ın yerine atanan Tokat Milletvekili Reşat Doğru, görevi devraldı.

Haberin Devamı

Görevi vekalaten yürüten Devlet Bakanı Faruk Bal`dan devralan Doğru, Devlet Bakanlığı`ndaki makam odasındaki törende "Allah`tan niyazının, Türkiye`ye,Türk dünyasına ve insanlığa hayırlı işler yapabilmeyi kendisine nasip etmesi" olduğunu söyledi.

Kendisinden önce bu görevde bulunan bakanlara hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Doğru, "Yapmaya çalıştıkları, başladıkları ya da başlayamadıkları projelerin takipçisi olmaya çalışacağım. Kendilerinin değerli deneyimlerinden faydalanacağım`` dedi. Doğru, Türk dünyasına yönelik çalışmalarda yeni önceliklerinin olacağını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Karşılıklı işbirliği alanlarının geliştirilmesi, kültürel işbirliğinin yanı sıra ülkelerimiz arasında ticaretin artırılması yönünde gayretlerimiz olacaktır.

Haberin Devamı

Bakanlığıma bağlı olan Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Türk dünyasına yönelik beklentilerin büyüklüğünü de göz önüne alarak, gayretli personelinin özverisi ile istenen neticeye ulaşmaya çalışacak, Türk dünyasının 21. yüzyıla taşınmasında üzerine düşen vazifeyi yerine getirecektir."

DoÄŸru, devir-teslim töreninde önce de MHP Genel BaÅŸkanı, Devlet Bakanı ve BaÅŸbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ile bir süre görüştü. Törende, bazı MHP`li milletvekilleri de hazır bulundu.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!