Rengarenk inekler

Güncelleme Tarihi:

Rengarenk inekler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yaşar Holding Gıda ve İçecek Grubu'nun güzel sanatlar fakülteleri öğrencilerine yönelik düzenlediği 'Yaşam Pınarım Tasarım Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu. Yarışmaya katılan öğrencilerden Elçin Eğilmez'in tasarımı birinci olurken, Zeycan Güleç'inki ikinci, Ekin Boztaş'ınki üçüncü seçildi. Yedi öğrenciye de mansiyon verildi.

35 x 50 santimlik karton inek maketlerine her türlü malzemeyi kullanarak yapılan tasarımları Profesör Yüksel Uslay, Profesör Cuma Ocaklı, Doçent Turan Enginoğlu, ressam Cavit Atmaca ve Gültekin Yıldız'dan oluşan beş kişilik seçici kurul değerlendirdi. İlk üç tasarımın sahipleri bilgisayarla ödüllendirildi.

Dereceye giren ilk 10 eser, ödül töreni için, gerçek boyutlardaki maketlere uygulandı. Törende bir konuşma yapan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Yaşar, inekleri 'kıymetli hayvanlar' olarak değerlendirdi. ’’Öğrencilerin sanatsal faaliyetlere ilgilerini desteklemeye devam edeceğiz. Önümüzdeki yıllarda yarışmayı geliştirip, daha fazla sayıda inek üzerine tasarım yaptıracağız’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!