Renault'un Trafic ve Master modelleri yenilendi

Güncelleme Tarihi:

Renaultun Trafic ve Master modelleri yenilendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2006 10:52

Renault, ticari araç modellerinden Trafic ve Master'ı yenileyerek standartlarını geliştirdi. Yenilenen ürünler gelecek yılın ilk çeyreğinde Türkiye pazarına girecek.

Renault'un makyajlanan hafif ticari araç ürünlerinden Trafic ve Master modelleri, Paris'te gerçekleştirilen basın toplantısı ve test sürüşüyle gazetecilere tanıtıldı. Toplantıda konuşan Renault Ticari Araç Bölümü Müdürü Bruno Morange, 7 bin kişinin çalıştığı Renault ticari araç bölümünün yıllık cirosunun 7 milyar Avro olduğunu söyledi.
Morange, dünyada 8 farklı fabrikada üretilen Renault ticari araçlarından yılda 450 bin adet satıldığını kaydederek, Avrupa'da ticari araç yelpazesinde 8 yıldır birinciliklerini koruduklarını belirtti. Gelecekteki perspektiflerinin kalite, karlılık ve büyüme olduğunu ifade eden Morange, Türkiye ve Rusya'nın ticari araç pazarının en fazla büyüdüğü bölgeler olduğunu bildirdi.

YENİ TRAFIC VE YENİ MASTER

Makyajlanan yeni Trafic ve Master'ın, konfor ve güvenlik donanımları zenginleştirildi. Yeni Trafic ve Master modelleri, Renault'un endüstriyel tasarım bölümünde çizilirken, tasarım, ticari araçlar mühendislik bölümünde yapıldı.

Trafic, İspanya Barselona fabrikasında, Master ise Fransa'daki Batilly fabrikasında üretiliyor. Yeni Master bundan sonra Türkiye pazarına 2,5 dCi motorun 100 ve 120 beygir gücü versiyonu ile sunulacak. Yeni Trafic'de ise 2,0 dCi Renault motor seçeneklerine dahil edilirken, daha ekonomik olan bu motor 90 ve 115 beygir gücü olmak üzere 2 versiyonu ile yer alacak. Yeni Trafic ve Master'in kokpit panellerinin birleştirme kalitesi daha da artırılırken, döşeme ve iç ambiyansları da değiştirildi.

Yeni Trafic'de daha okunaklı yeni sayaçlar, daha sağlam örgü tavan döşemesi, yeni vites kolu topuzu ve sağlamlaştırılmış bardaklıklar kullanıldı. Yeni Master'a ayrıca bloknot ve dosya yerleştirmek için tavan altında 2 raf ve vites kolu orta konsolu üzerinde yeni eşya yerleştirme bölümleri eklendi. Yeni Trafic ve Master'da binek otomobillerde sunulan ve günlük yaşamı kolaylaştıran yağmur sensörlü otomatik cam silecekleri, aydınlık sensörlü yanan farlar, üçüncü orijinal anahtar, 3 bütolu anahtar ile selektif kapı kumandası gibi çok sayıda donanım da yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!