Ren nehrinde su seviyesi sınırda

Güncelleme Tarihi:

Ren nehrinde su seviyesi sınırda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2012 20:10

Almanya'da son günlerde yağışların artmasıyla Ren nehrinin su seviyesi hızla yükselmeye başladı. Su seviyesi ilk uyarı sınırı olan 8 metreye yaklaşırken, başta Köln olmak üzere bir çok kentte nehir kenarında bulunan park yerleri ve yollar sular altında kaldı.

Haberin Devamı

Yaklaşık bir ay kadar önce su seviyesi rekor derecede azalan Ren nehri, son günlerde artan yağışların etkisiyle hızla yükselmeye başladı. Yılbaşından itibaren tüm Almanya'da olduğu gibi Ren'in geçtiği bölgelerde de etkisini gösteren Ulli ve Andrea alçak hava basınçlarının neden olduğu sağanak yağışlar sonucu, nehirdeki su seviyesi Köln'de yapılan ölçümlere göre ilk uyarı sınırı olan 8 metreye yaklaştı. Su seviyesindeki bu ani artış sonucu Köln'ün yanısıra Bonn ve Düsseldorf kentlerinde sular altında kalan nehir kenarındaki park yerleri ile yollar, yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

GEMİLERE KONTROLLÜ GEÇİŞ

Köln Su Taşkınları ve Sel Önleme Merkezi'nden yapılan açıklamada, şiddetli yağışlar yaşanmadığı sürece bir sel tehlikesi beklenmediği belirtildi. Her ihtimale karşı Köln'deki 12 su pompalama aracının sel baskınlarına karşı hazır bekletildiği bildirildi. Gemi trafiğinde de şu aşamada bir sıkıntı yaşanmadığı, ancak yüksek su seviyesi nedeniyle köprü altlarında geçişlerde orta bölümlerin kullanıldığı belirtildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!