Rekor sıcakta rekor katılım

Güncelleme Tarihi:

Rekor sıcakta rekor katılım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2017 00:25

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nde 17’nci gün geride kaldı. Hava sıcaklığının 45 derecelerle rekor seviyeye ulaştığı günde yürüyüşe de rekor katılım oldu. Yaklaşık 20 bin kişi 15 kilometre yol kat etti, 298 kilometre geride kaldı.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına tepki için Ankara Güvenpark’tan başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nün 17’nci gününe başlamadan önce şu açıklamayı yaptı:

KAİNATIN ADALETİ VAR
“Yine güzel bir gün. Bugün aynı zamanda çevre günü, doğa günü. Allah’ın yarattığı kainatın, kendi içinde bir dengesi ve adaleti vardır. Bu adaleti ve dengeyi bozan da maalesef insanoğludur. Biz isteriz ki adalet duygusu 7’den 70’e herkes tarafından kabul edilsin. Adalet duygusunu yüceltelim. Hiçbir ayrım yapmaksızın hep birlikte kardeşçe, huzur içinde yaşayalım. Bunun en temel yolu adalettir, adalettir, adalettir. Alanya’da orman yangını çıktı. Umarız kısa sürede kontrol altına alınır. Bütün vatandaşlarım ormanlara saygı duyması gerektiğini unutmamalı. Bir ağacın baharda çiçek açmasının insanın ruhuna verdiği esintiyi güzelliği emin olun kimse rahat rahat başka bir olayda hissedemez.”

ALKIŞ YUMRUKTAN GÜÇLÜDÜR
17’nci gün Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından ‘Hak, hukuk, adalet’ sloganlarıyla başladı. Adalet korteji, Kılıçdaroğlu önderliğinde sabah saat 08.15’te, Akyazı Kızılcık Orman Gebeş Mevkisi Balballı mahallesindeki kamp alanından hareket etti. Yol güzergâhında yaşanabilecek tepkilere karşı, parti otobüsünden ‘Bir alkış bin yumruktan daha güçlüdür’ duyuruları yapıldı.

ANTİKAPİTALİST DESTEK
Yürüyüşe Antikapitalist Müslümanlar’dan İhsan Eliaçık, yazar Aslı Erdoğan, Ayşegül Tözören, Belma Irmak’la birlikte yazar ve eleştirmen kadınlar, Grup Abdal, 78’liler Vakfı Başkanı Celalettin Can ve arkadaşları, Liberal Parti Genel Başkanı Gültekin Tırpancı, barolara kayıtlı 400 avukat, Çankaya Halk Meclisi Kadın Grubu, Kadın Dernekleri Federasyonu, Beşiktaş Taraftar Grubu, Barış İçin Akademisyenler, tutuklu gazeteci Ahmet Şık’ın ağabeyi Bülent Şık, Projeniz Değiliz Grubu, Demokrasi İçin Boğaziçililer Grubu, Anadolu Kadın Hareketi ve Bergamalı çevreciler katıldı.

İlk mola 4 kilometrelik yürüyüşün ardından saat 09.00’da Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü’nün karşısında verildi. Dün de hava sıcaklığı rekor seviyeye ulaştı. Termometrelerin 44-45 dereceleri gösterdiği, uzmanların “zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın” uyarıları yaptığı günde, yaklaşık 20 bin kişi Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüdü. Adalet Yürüyüşü’ne en geniş katılımlardan biri oldu. Hava sıcaklığının yüksek olması nedeniyle dün ilk kez 6 saat mola verildi. Sıcak ve nemli hava hemen hemen tüm katılımcıları etkilerken dün de baygınlık geçirenler oldu.

Rekor sıcakta rekor katılım


YÜRÜYÜŞÜN EN YAŞLISI 87 YAŞINDA
Adalet Yürüyüşü’nün en yaşlı destekçisi 87 yaşındaki Adnan Sümer oldu. Her sabah yaklaşık 10 kilometre yürüdüğünü belirten Sümer, “Hayatım sporla geçti. 1985 yılında İzmit’ten Sahil Yolunu takip ederek Marmaris’e 38 günde yürüdüm. Hendek’ten Harem’e ise 11 günde koşarak gittim. Adalet Yürüyüşü’ne ise torunlarımın geleceği için katılıyorum. Otobüslere, araçlara asla binmem. Yürüyebileceğim kadar yürüyeceğim. İstanbul’a kadar gitmek istiyorum” dedi.

'KORKUTUCU BİR DÖNEM'
YA-ZAR Aslı Erdoğan da 17’nci gününde ‘Adalet Yürüyüşü’ne destek verdi. Aslı Erdoğan, 60 binin üzerinde insanın tutuklandığını belirterek şunları söyledi: “İçeride 160 gazeteci ve yazar var. Düşünce ve ifade özgürlüğü tehdit altında. Türkiye korkutucu bir dönemden geçiyor. Sözün değerine inanan herkes bu hukuksuzluğa tepki vermeli. Ben düşüncemi ifade edemezsem başka yerde bir başkası yaşama hakkını kaybeder. Bu bizim varoluş nedenimiz.”

EŞİTLİK YOKSA ADALET DE YOK
Kadın Dernekleri Federasyon Başkanı Canan Güllü de yürüyüşteydi: “Eşitlik yok, eşitliğin olmadığı yerde adalet yok. Erkek adaletinin olduğu yerde de gerçek adalet yok ve biz bunların takibi için de yollara düştük. Tokadını, tekmesini, kurşununu yiyen kadınların katilleri özgür gezerken, kadınlara örnek alınması için devlet kendi adına çözümler üretiyor. Pembe vagonlar, kırmızı yollar hepsi kadınların tacizden, istismardan korunması için kadınları mahkum eden bir süreç. Adalet, adalet istiyoruz.”

Haberin Devamı

Rekor sıcakta rekor katılım

Haberin Devamı

SICAKTA SOĞUK KARPUZ İKRAMI
ADALET Yürüyüşü’nün 17’nci gününde havanın aşırı sıcak olmasından dolayı yürüyüşe katılanlar Bursa Nilüfer Belediyesi ve Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin ikram ettiği soğuk karpuzları yiyerek serinlemeye çalıştılar.

YÜRÜYÜŞ İÇİN ANI DEFTERİ
Kılıçdaroğlu’nun 15 Haziran 2017 tarihinde başlattığı adalet yürüyüşü 17’nci gününü geride bıraktı. Yürüyüşün ilk başladığı gün Genel Merkez tarafından bir anı defteri tutulmaya başlandı. Yürüyüşün başladığı günden bugüne kadar üç cilt dolmuş durumda. Yürüyüşe katılan vatandaşların ve sanatçıların yürüyüşle ilgili kısa anıları yer alıyor. Bu defterin derlenip kitap olması planlanıyor.




BAKMADAN GEÇME!