Rekor arama

Güncelleme Tarihi:

Rekor arama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2009 00:00

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı takip ettiği öne sürülen iki subayın görev yaptığı Seferberlik Tetkik Kurulu Başkanlığı’ndaki araştırma 28 saat sürdü.

Aramaya bu sabah devam edilecek. Soruşturmayı yürüten Savcı Mustafa Bilgili ile kendisine eşlik eden üç savcı, kozmik odadaki tüm evrakı inceledi. İncelenen evraklar, tutanağa geçirildi. Bu arada, gözaltına alınan, Seferberlik Tetkik Kurulu Başkanı Albay Yusuf Akal ile Arınç’ı izlediği öne sürülen Albay Erkan Y.B. ve Binbaşı İbrahim G. İle aynı yerde görevli Yüzbaşı Osman D., Üsteğmen Nuh Ç. ile birlikte toplam 8 kişi Merkez Komutanlığı’nda tutuluyor. Evrak incelemesinden sonra gözaltındakilerin ifadesine başvurulacak.

Polisler alınmadı

Savcılar, cuma gecesi 11 saat süren ilk aramanın ardından, önceki gün saat 21.00 sıralarında Seferberlik Tetkik Kurulu binasına tekrar geldiler. Askeri yetkililer, kozmik odanın kapısındaki mührün hâkim nezaretinde açılmasını istedi. Bunun üzerine aramaya 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hâkimi Kadir Kayhan da katıldı. Hâkim Kayhan ve Savcı Bilgili’yi taşıyan 6 araçtan 5’i Özel Kuvvetler’e alınırken, Terörle Mücadele Şubesi polislerinin bulunduğu aracın girişine izin verilmedi.

Kameraya kayıt

Hâkim nezaretinde mühürlü oda açıldıktan sonra savcılar içerdeki tüm evrakı incelediler. Seferberlik savcıların aramasına 2 askeri savcı da eşlik etti. Sivil savcılar ile askeri görevliler aramayı ayrı ayrı kameraya kaydettirdiler. Yaklaşık 28 saat süren aramalarda el konulan evrak ile bilgisayar hard disklerinin incelemesinin ardından ifade alımına başlanacağına dikkat çektiler.

Soruşturmayı yürüten savcılar ile arama kararını veren yedek yargıcın katıldığı çalışmalar, saat 00.45’te sona erdi. Aramaya bu sabah devam edileceği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!