Rekabet Kurumu’nda başkanlık koltuğu için 3 aday yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Rekabet Kurumu’nda başkanlık koltuğu için 3 aday yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2007 00:00

Rekabet Kurulu’nda 3 Haziran’da görevden ayrılan Mustafa Parlak’ın yerine gelecek yeni başkanlık için 3 isim belirlendi.

Bu isimler, kurul üyeleri arasında yer alan Başkan Vekili Tuncay Songör ile üyeler Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı ve Mehmet Akif Ersin oldu.

KURUL GİZLİ OYLA BELİRLEDİ: Boş bulunan iki üyeliğe yapılan atamaların ardından 7 üyesi tamamlanan Rekabet Kurulu, bu 3 başkan adayını kendi içinde gizli oyla belirledi. Bu aşamadan sonra adayların isimleri, ilgili bakan olan Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan tarafından Bakanlar Kurulu’na gönderilecek. Bu aşamadan sonra Bakanlar Kurulu, Rekabet Kurulu’nun yeni başkan adayının ismini belirleyerek, onay için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunacak.

SONGÖR HALEN VEKALET EDİYOR: Rekabet Kurulu Başkan adayları arasında yer alan Tuncay Songör, 2003 yılından bu yana Kurul üyesi ve Başkan Vekili. Hakim kökenli olan ve çeşitli yerlerde hakimlik ve savcılık yapan Songör, Mustafa Parlak’ın 3 Haziran 2007 tarihinde görevden ayrılmasından bu yana 5 aydır Başkanlığa vekalet ediyor. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan ve Rekabet Hukuku ile Mevzuatı konusunda 2 kitabı ile çok sayıda yayını bulunan Songör, Yargıtay kontenjanından kurulda üye olarak bulunuyor.

İKİ ADAY BAKANLIK KONTENJANINDAN: 2003 yılından bu yana Kurul üyesi olan Prof. Nurettin Kaldırımcı, Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. Eski milletvekili olan ve Erciyes Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde öğretim üyeliği yapan Kaldırımcı’nın yönetim ve halkla ilişkilerle ilgili çeşitli yayınları bulunuyor. Kaldırımcı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı kontenjanıyla Kurulda yer alıyor.

2005’TEN BERİ KURULDA: 2005 yılından beri kurul üyesi olan ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Mehmet Akif Ersin de, kurulda Sanayi ve Ticaret Bakanlığı kontenjanıyla yer alıyor. Çalışma hayatına Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nda Müfettiş Yardımcısı olarak başlayan ve bir dönem Rekabetin ve Tüketicinin Korunması Genel Müdürlüğü yapan Ersin, 1999’dan beri Rekabet Kurumu’nda çeşitli görevler üstlendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!