Rejim düşmanıyım

Güncelleme Tarihi:

Rejim düşmanıyım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 1997 00:00

Haberin Devamı

Azcmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz, yargılandığı mahkemede şov yaparak, ‘‘Ben rejim düşmanıyım. Demokratik-laik rejimin düşmanıyım’’ dedi. Gündüz, Malatya DGM Başsavcılığı'nca, 5 yıldan 10 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle hakkında açılan dava ile ilgili olarak, Ankara DGM'ye talimatla ifade verdi. Duruşmaya saçları kesilmiş ve cüppesiz getirilen Gündüz, hâkimin sorularına ağır karşılıklar verdi.

Daha önce Ağır Ceza Mahkemesi'nde sarığını çıkarmadığı için ifadesi alınmayan Gündüz, başında sadece beyaz bir tülbentle mahkemeye geldi. Gündüz, salona girer girmez, heyetin yerinde olmadığı sırada kürsüye doğru, ‘‘Bu mahkûmlar nerede? Rejimin azat kabul etmez köleleri nerede? 60 yaşındaki insanlara zulmettiriyorsunuz, işkence yaptırıyorsunuz’’ diye bağırdı. Gündüz görevliler tarafından susturuldu.

Mahkeme Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz, baba ve anasının adını sorunca Gündüz, önce ‘‘Orada yazılı’’ karşılığını verdi. Başkanın kızarak yine sorması üzerine, ‘‘Onların isimleri Cuma ve Firdevs. Onlar Müslüman adı’’ dedi. Gündüz, ‘‘ne iş yaptığı’’ sorulunca da ‘‘Ben mahkemelerde sürünüyorum’’ dedi. Bunun üzerine Karadeniz, ‘‘Boşta gezer’’ diye yazdırdı. Karadeniz'in, ‘‘Sabıkan var mı’’ sorusuna Gündüz, ‘‘Ben rejim düşmanıyım. Demokratik-laik rejimin düşmanıyım’’ karşılığını verdi.

Gündüz, 60 yaşında olduğunu, kendisine işkence yapılarak başındaki sarığının, sırtındaki cüppesinin alındığını, saçlarının zorla kesildiğini öne sürdü, ‘‘Dediğimi aynen yazacaksınız. Yazmazsanız söylemem’’ dedi. Gündüz'ün daha sonra sağına soluna bakınıp, ‘‘Bir su istemiştim yahu!’’ demesi üzerine Karadeniz, ‘‘Burası kahvehane değil’’ diyerek izin vermedi. Gündüz'ün ‘‘Bana sabah işkence yapıldı, işkenceden geliyorum’’ diye ısrarla konuşması üzerine, Mahkeme Başkanı sanığın mahkemenin huzurunu bozduğunu tutanaklara geçirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!