Rehn: Anayasa tartışmaları olumlu

Güncelleme Tarihi:

Rehn: Anayasa tartışmaları olumlu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2006 11:48

Avrupa Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, AB'nin anayasal reform tartışmalarına devam etmesi gerektiğini, bunun için zamanı olduğunu söyledi.

Avrupa Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye verdiği demeçte, “Anayasal reform tartışmasına devam etmek önemlidir. Sorunun temelinde Avrupa'nın daha iyi işleyiş kurallarına gereksinimi olması bulunmaktadır” dedi.

AB Anayasası'nın Fransa ve Hollanda'da düzenlenen referandumlarda reddedilmesinin ardından yaşanan duraklama dönemini “tamamen gerçekçi” olarak niteleyen Rehn, yeni bir tartışmanın 2007 ya da 2008'de başlayabileceğini belirtti. “Bulgaristan ve Romanya'nın 2007'de üye olmasından ve Hırvatistan'ın 'çok muhtemel' üyeliğinden sonra, yeni aday ülkelerin bütün kriterleri yerine getirmeleri öncesinde belli bir zamanın geçeceğini” kaydeden Rehn, “Yani bu, anlaşmalarda gerekli düzenlemeleri yapmamız, anayasal ve kurumsal bir tartışma yürütmemiz için zamanımız olacak demek” dedi.

Avrupa Parlamentosu üyeleri, dün yaptıkları çağrıda, mevcut Avrupa Anayasası projesinin, AB vatandaşlarına güvence verilerek ve vatandaşlar ikna edilerek kurtarılmasını istemişti. AB'nin dönem başkanlığını yürüten Avusturya'nın Başbakanı Wolfgang Schüssel de, önceki gün yaptığı açıklamada, Anayasa projesine işlerlik kazandırmak için Haziran ayına kadar “yol haritası” oluşturulması sözünü vermişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!