Referanduma ‘Evet' diyen CHP'liler istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Referanduma ‘Evet diyen CHPliler istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2007 15:29

Adıyaman'ın Kahta İlçesi ve Akıncılar ile Bölükyayla CHP Belde teşkilatları, Genel Başkanları Deniz Baykal'ın halkın iradesine karşı çıktığını öne sürerek, referandumda ‘Evet' oyu verdikten sonra CHP’den istifa etti.

Haberin Devamı

CHP Kahta ilçe Başkanı Mustafa Aslan, liderleri Deniz Baykal'ın yanlış tutumlarını hazmedemediklerini belirterek, Kahta İlçesi, Akıncılar ve Bölükyayla Belde teşkilatları olarak CHP'den istifa ettiklerini açıkladı. Yıllarca CHP'de politika yaptığını anlatan Kahta CHP İlçe Başkanı Mustafa Aslan, Deniz Baykal'ın toplumdan koptuğunu, sosyal demokratlıktan uzaklaştığını ve artık arkasından gidilecek bir Genel başkan sıfatını yitirdiğini iddia ederek şöyle dedi:

“18 yıl CHP'de yöneticilik yaptım. 3 dönem de ilçe başkanlığı yaptım. 22 Temmuz Milletvekili genel seçimlerinde aday oldum. Son zamanlarda sayın Baykal toplumdan iyice koptu. Halktan korkmaya başladı. Sivil Anayasaya karşı geliyor. Kuzey Irak olayında hata üstüne hata yapıyor. Kendisine yakın olmayan tüm CHP'lileri partiden ihraç ediyor. Bu benzer nedenlerle yıllarca beraber emek verdiğim CHP yöneticisi ve partili arkadaşlarım, Akıncılar Belde Teşkilatı, Bölükyayla Belde Teşkilatı ile birlikte CHP'den topluca istifa ettik. Bu gün yapılan referanduma da ‘Evet' dedik. Akla- hayale gelmeyen hatalar yapıyor. Adıyaman Milletvekilimiz Şevket Gürsoy, CHP'nin Güneydoğu'daki tek milletvekilidir. Bu sayın vekilimiz kendi seçim bölgesinde il yönetiminin atanmasında haberi olmuyor. Böyle bir partide böyle bir genel başkanla devam etmek yapımıza çok ters geliyor.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!