Refahzede kadınlar görevlerine döndü

Güncelleme Tarihi:

Refahzede kadınlar görevlerine döndü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 1997 00:00

Haberin Devamı

Refahyol döneminde Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'ndaki (SHÇEK) görevlerinden alınan kadın yöneticiler, SHÇEK'ten Sorumlu Devlet Bakanı Hasan Gemici'nin talimatıyla tekrar görevlerine döndüler.

Kurum eski Genel Müdür Yardımcısı Tuna Atalay'ın vekaleten aynı göreve getirilmesiyle başlayan süreç, Daire Başkanları Afife Çengelci, Leyla İlik, Ülker Ergin, Zeynep Nefes, Sultan Ünsalan, Meral Güneri, Hukuk Müşaviri Sabahat Çine, Genel Müdür Müşavirleri Nurten Merter, Seyhun Akıncı, şube müdürleri Emel Akyol, Serap Etensel, Handan Mıhçakan, Füsun Alpay, Jale Çetinkaya, Seher Elhüseyni, Gülseren Avanoğlu, kuruluş müdürleri Mukadder Altınpınar, Nazan Elverdi, Jale Tunacan, Sevda Saçın, Şadiye Toker, Şengül Özkan, Fatma Gürlek Aksoy, Şenay Turgut Yalçın ile devam etti. 6 kadın il müdüründen 2'si emekliye ayrılırken, 2'si kendi isteğiyle görevlerini bıraktı. Elazığ İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü görevinde iken Artvin'e atanan Süheyla Aral ile Amasya İl Müdürü iken Kilis'e öğretmen olarak atanan Hatice Ülküseven ise görevlerine geri döndüler.

Gemici, eş durumu gözetilmeden yapılan atamalarla aileleri parçalanan kadın çalışanların tümünün de durumlarının düzeltildiğini ve aile bütünlüklerinin sağlandığını bildirdi. Refahyol'un eş durumu gözetmeden başka illerde görevlendirdiği, Gemici'nin de yeniden eski görevlerine atadığı kadın çalışanların isimleri de şöyle:

Nursel Özkurt, Nadiye Birtane, Nezihe Gökdeniz, Dilek Demir Aslan, Dilek Hançer Mercan, Reyhan Dernek, Nalan Tatar Pekdemir, Afife Yengil Taş, Yasin Seylan ve Zeliha Akgün Yıldız.

Erbakan: Eceli gelen ezanla uğraşırmış

RP Lideri Necmettin Erbakan da ezan tartışmasına katıldı. Merkez camiler dışındakilerden ezanın hoparlörden okunmaması kararını eleştiren Erbakan, ‘‘Şimdi de ezanla uğraşıyorlar. Her eceli gelen öyle olurmuş zaten'' dedi. ‘‘Her mahallede bir camiden ezan okunsun diyorlar. Sizin hiç başka işiniz gücünüz yok mu?'' diyen Erbakan, yeni cami yapılmasının da engellenmek istendiğini savundu. ‘‘Bu suçu bilerek, taammüden işliyorlar'' diyen Erbakan, ‘‘Sen aklımızı muhafaza eyle yarabbim'' diye konuştu.

RP'nin dünkü Meclis grup toplantısında konuşan Erbakan, ‘‘Yaz tatilleri ve hafta sonları faaliyet göstersin'' denilmesinin ise Kuran kurslarının kapanması anlamına geleceğini savundu. 8 yıllık eğitimi de, insanların çocuklarına dinini öğretmesinin önlediği gerekçesiyle sert bir dille eleştiren Erbakan, özellikle Başbakan Mesut Yılmaz'a yüklendi. Yılmaz'ın, ‘‘İmam hatipler kapatılmıyor'' sözlerinin doğru olmadığını savunan ve bunu ‘‘zulüm'' olarak niteleyen Erbakan, ‘‘Onbaşı Mesut kimden emir alıyor, çavuş Baykal'dan. Karikatür bu, karikatür. Şu hale bakın'' dedi. Yılmaz'ın bu konudaki, ‘‘Siyasi hayatımın sonuna da mal olsa bunu gerçekleştireceğim'' sözlerini de hatırlatan Erbakan, ‘‘Haa, bu kadarcık kafan işliyor. Allah ıslah etsin'' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!