Refah'ta, kadınla öpüşme yasağı kalktı

Güncelleme Tarihi:

Refahta, kadınla öpüşme yasağı kalktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

RP'nin yüzünü Batı’ya döndürdüğünü MKYK üyelerine resmen ilan eden RP Genel Başkanı Necmettin Erbakan, yeni döneme ilişkin radikal politikalarını da uygulamaya soktu. Erbakan, kadınlar ve erkeklerin el sıkışması, birbirlerine sıcak davranmaları yasağını kaldırdı. Erbakan, RP'de kadın erkek öpüşmesinin önünde hiçbir engel olmadığını ve bunun özellikle yapılması gerektiğini söyledi.

Erbakan ayrıca, parti toplantılarına kadınların da çoğunlukla katıldığını anımsatarak, ‘‘Gerekiyorsa hanımlarla kaynaşın. Samimi olun. Çekinmeyin. Kadınların ellerini sıkın, öpüşün. Hanımlarımız karınca gibi çalışarak paritimizin yükselmesinde büyük gayret sarfettiler’’ diye konuştu.

Bu arada AB Dışişleri Bakanları gayrıresmi toplantısında Türkiye'nin, AB'nin genişlemesi dışında bırakılmasını da kendine yontan Erbakan, Türkiye'nin AB'ye, RP hakkında açılan kapatma davası nedeniyle alınmadığını öne sürerek, ‘‘Avrupa, ‘Siz en büyük partinize kapatma davası açtınız, demokrasi nere, siz nere' diyor’’ dedi.

Partisinin dün yapılan Başkanlık Divanı öncesinde konuşan Erbakan, Lüksemburg zirvesinin sonuçlarını değerlendirirken, ‘‘Şimdi ne ilginçtir ki, kendilerini Batıcı sayanlar Batı’nın karşısına geçmektedir, RP ise Batı standartlarının bayraktarlığını yapmaktadır’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!