Refah'ı yakan 7'li

Güncelleme Tarihi:

Refahı yakan 7li
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Anayasa Mahkemesi'nin RP'yi kapatma kararında 7 isim çok önemli rol oynadı. Başta Genel Başkan Necmettin Erbakan olmak üzere, 7 RP'linin, RP iddianamesinde yer alan, otomatik olarak devreye girecek olan fezlekeleri ile savcılıklar tarafından ceza davasına konu edilebilecek konuşma ve laikliğe aykırı eylemleri şöyle:

NECMETTİN ERBAKAN

13.4 1994 tarihli RP Grup Toplantısı'ndaki konuşması nedeniyle TCK 312/2'den yargılanması için hazırlanan fezlekedeki, ‘‘Şimdi ikinci bir önemli nokta, RP iktidara gelecek adil düzen kurulacak, sorun ne? Geçiş dönemi yumuşak mı olacak, sert mi olacak, tatlı mı olacak, kanlı mı olacak. Altmış milyon buna karar verecek’’ sözleri.

Sen RP'ye hizmet etmezsen, hiçbir ibadetin kabul olmaz. Çünkü başka türlü Müslüman olamazsın. Başka türlü kurtuluş yok. Refah bir ordudur. Bütün gücünle bu ordunun büyümesi için çalışacaksın. Çalışmazsan patates dinindensin. Bu parti İslami cihat ordusudur.

23 Mart 1993 günü TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un başkanlığındaki Anayasa değişikliği konusunda yapılan toplantıdaki, ‘‘Benim inandığım şekilde sen yaşayacaksın tahakkümünün ortadan kalkmasını istiyoruz. Çok hukuklu bir sistem olmalı, vatandaş genel prensiplerin içerisinde kendi istediği hukuku kendisi seçmeli, bu bizim tarihimizde de olagelmiştir. Hukuk seçme hakkı inanç hürriyetinin ayrılmaz bir parçasıdır’’ konuşması. İddianamede, Erbakan'ın, ‘‘RP iktidarında rektörlerin başörtüsüne selam duracağı' demeci ve tarikat liderlerine Başbakanlık Konutu'nda verdiği yemek de yeraldı.

İBRAHİM HALİL ÇELİK

10 Mayıs 1997 tarihli gazetelerde yer alan ve Ankara DGM tarafından fezleke haline getirilen sözlerinde, ‘‘RP iktidarında imam hatipleri kapatmaya kalkarsanız, kan dökülür. Cezayir'den beter olur. Ben de kan dökülmesini istiyorum. Demokrasi böyle gelecek fıstık gibi olacak. 3500 PKK'lı ile baş edemedi, 6 milyon İslamcıyla nasıl baş edecek. Rüzgara karşı işerlerse, yüzlerine gelir. Bana vurana ben de vururum. Ben sapına kadar şeriatçıyım. Şeriatın gelmesini istiyorum’’ demişti.

ŞEVKİ YILMAZ

Rize'de yaptığı konuşmada, ‘‘Sizleri ahirette dünyada seçtiğiniz liderlerle çağıracağız. Bugün Kuran'ın kaçta kaçı bu ülkede uygulanıyor hesap ettiniz mi? Ben hesap ettim. Kuran'ı Kerim'in yüzde 39'u bu ülkede ancak uygulanabiliyor. 6500 ayeti rafa kaldırılmış’’ demişti.

HASAN HÜSEYİN CEYLAN

14 Mart 1993 tarihinde Kırıkkale'deki, ‘‘Bu vatan bizimdir, rejim bizim değildir kardeşlerim. Rejim ve Kemalizm başkalarınındır. Türkiye yıkılacak beyler. Türkiye, Cezayir olur mu diyorlar? Orada yüzde 81 nasıl olmuşsa, yüzde 20 falan değil yüzde 81'lere ulaşacağız’’ konuşması. 24.11 1996 günü Teke-Tek programına katılan Ceylan'ın, ‘‘Asker kalkmış diyor ki, PKK'lı olmanıza müsaade ederiz ama şeriatçı olmanıza asla. Bu kafayla çözemezsiniz. Çözüm isterseniz şeriatçılıktır’’ sözleri.

ŞÜKRÜ KARATEPE

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Şükrü Karatepe, 10 Kasım 1996'da, Atatürk'ü anma törenlerinin ardından katıldığı RP İl Divan Toplantısında, ‘‘Zaman zaman içinde bulunduğumuz şartlarda mecburiyet karşısında gittiğimiz yerde inancımıza küfür edilirken içimiz kan ağlayarak resmi görevimiz icabı orada bulunmak zorunda kalıyoruz. Ey Müslümanlar, sakın ha içinizden bu hırsı, bu kini, nefreti ve bu inancı eksik etmeyin’’ demişti. Bu sözleri nedeniyle Ankara 1 Nolu DGM'de yargılanan Karatepe, halkı kin ve nefrete sürükleyerek tahrik ettiği gerekçesiyle 1 yıl hapse mahkum olmuş, yargıtayca onanmıştı.

AHMET TEKDAL

24.11.1996 günü Hac'da yaptığı, Kanal D'de yayınlanan konuşma: ‘‘Parlamenter sistemin hakim olduğu yerlerde, eğer bir millet gerekli şuuru gösteremez, hak nizamının tesisi sadedinde gayret sarfetmez ise kendisini iki bela karşılayacaktır. Bunlardan bir tanesi bütün münkerler başına gelecek zulüm görecek ve zulmün neticesinde de helak olup gidecektir. Bir diğer mükellef olduğu hak nizamının tesisi için çalışamadığı için cenabı hakka hesabını veremeyecektir ve bu takdirde de yine zelil olacaktır. İşte değerli kardeşlerim, bu hassasiyetlere dikkat etmek suretiyle hak sistemini tesis etmek isteyen bu uğurda mücadele eden topluluklara elden gelen gayretin gösterilmesi elbetteki vazifemizdir. Türkiye'de hak nizamı tesis etmek isteyen siyasal kadronun adı Refah Partisi'dir.’’

Şevki Yılmaz

P.......ler parlamentosu

Kanunlar önümüze çıktı. Bu p.......lerin oluşturduğu Türk Parlamentosu'ndan. Türkiye tehlikededir. Türkiye'nin başı ve Parlamento ihanet içindedir. Bu ülke hainlerin elindedir, alçakların iradesindedir.

Hasan Hüseyin Ceylan

Türkiye yıkılacak

Bu vatan bizimdir, rejim bizim değildir kardeşlerim. Rejim ve Kemalizm başkalarınındır. Türkiye yıkılacak beyler. Türkiye, Cezayir olur mu diyorlar? Orada yüzde 81 nasıl olmuşsa, yüzde 81'lere ulaşacağız.

İbrahim Halil Çelik

Kan aksın istiyorum

Refah Partisi'nin iktidar olduğu bir zamanda imam hatip okullarını kapatmaya kalkarsanız, kan dökülür... Cezayir'den beter olur... Ben de kan dökülmesini istiyorum. Demokrasi böyle gelecek fıstık gibi olacak.

Şükrü Karatepe

Atatürk’ü sindiremedi

Gittiğimiz yerde inancımıza küfür edilirken içimiz kan ağlayarak resmi görevimiz icabı orada bulunmak zorunda kalıyoruz. Ey Müslümanlar, sakın ha içinizden bu hırsı, bu kini, nefreti ve bu inancı eksik etmeyin.

Şevket Kazan

Cezaevine ziyaret

Refahyol'un Adalet Bakanı Şevket Kazan, Kudüs Gecesi sanığı RP'li Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız'ı Ankara Merkez Kapalı Cezaevi'nde ziyaret etmişti. Ancak, Yargıtay Başsavcılığı ziyareti kapatma delili saymıştı.

Ahmet Tekdal

Hak nizamı kadrosuyuz

Hak sistemini tesis etmek isteyen, bu uğurda mücadele eden topluluklara elden gelen gayretin gösterilmesi elbetteki vazifemizdir. Türkiye'de hak nizamı tesis etmek isteyen siyasal kadronun adı Refah Partisi'dir.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!