Real’den 70 milyon euroluk iki yatırım

Güncelleme Tarihi:

Real’den 70 milyon euroluk iki yatırım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2007 16:08

Ağustos ayında 70 milyon euro yatırımla iki hipermarket daha açacak olan Real, bu iki şubeden yıllık 240 milyon YTL ciro bekliyor.

Haberin Devamı

Real Hipermarketleri Türkiye Genel Müdürü Ulf Groth, 15 Ağustos 2007’de Ümraniye ve Yakuplu Belediyesi'nde iki yeni Real mağazası açacaklarını, bunlarla birlikte Türkiye genelindeki mağaza sayısının 10'a çıkacağını belirtti.

Groth, 8 mağazanın yıllık toplam cirosunun 450-460 milyon YTL civarında olduğunu söyleyerek, “Tahminim bu mağazalardan elde edeceğimiz ciro Almanya'ya gönderdiğimiz rakamların üzerinde olacak. Bu mağazalardan çok yüksek beklentimiz var. Yakuplu Belediyesi'ndeki mağazadan yıllık 90 milyon YTL, Ümraniye'deki  mağazadan 150 milyon YTL ciro hedefliyoruz” dedi.

2008’de üç, 2009’da dört yeni hipermarket projesi olduğunu kaydeden Groth, “2011 yılına kadar 30 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Yeni mağazaların lokasyonlarını da Ankara, İzmir, Diyarbakır, Kayseri, Manisa ve Aydın gibi nüfusu 750 bini geçen iller olarak sıralayan Groth, 30 mağazanın toplam yatırımının da 1 milyar euroyu geçeceğini kaydetti. 

Haberin Devamı

RAMSTORE SATIŞA DAHİLSE OYUN DEĞİŞEBİLİR

Migros’un satışı ile ilgili soruları da yanıtlayan Groth, Migros'u satın almalarının söz konusu olmadığını belirterek, “Migros'u satın almak karlı olabilir mi diye araştırma bile yapmadık. Türkiye öyle güzel bir potansiyele sahip ki kendi bünyemizde yatırımlar yaparak büyüyebiliriz. Aslında ilk hipermarketimizi Ankara yerine İstanbul’da açsaydık yüzde 100 pazar lideri olurduk” dedi

Var olan bir perakendeciyi satın alma durumunda bazı kültürel sorunlarla  karşılaşılabileceği görüşünü aktaran Groth, şöyle devam etti:

“Bu durumda bana (Pekiyi Almanya'da Wall Mart'ı neden satın aldınız?)  diye sorabilirsiniz. Almanya piyasası doyuma ulaşmıştı. Böyle bir ortamda satın alarak rakiplerinizi temizleyebilirsiniz. Biz Almanya'da  böyle yaptık. Eğer Migros'un Rusya'daki Ramstore'ları bu satışa dahilse  bu oyunu değiştirebilir. Çünkü Rusya'daki mağazalar çok iyi satış  yapıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!