Rauf Denktaş hastaneye kaldırıldı

Güncelleme Tarihi:

Rauf Denktaş hastaneye kaldırıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2011 19:16

KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Raf Denktaş, pıhtı atması sonucu beyin ana damarında tıkanıklık tespit edilerek hastanede tedavi altına alındı.

Bugün saat 17.30 sıralarında aniden rahatsızlanarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'ne kaldırılan 87 yaşındaki Denktaş, buradaki ilk müdahalenin ardından kendi talebiyle Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi'ne sevk edildi. Denktaş'ın tedavisine halen burada devam ediliyor.

Denktaş'ın Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'ne kaldırılmasının hemen ardından eşi Aydın Denktaş, çocukları, torunları ve KKTC Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif acil servise geldiler.

Devlet hastanesinden YDÜ'ye sevkinin hemen ardından KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, eşi Meral Eroğlu ile birlikte kendi kullandığı aracıyla hastaneye geldi ve Denktaş'ın YDÜ'ye sevk edildiğini öğrenince arabadan inmeden YDÜ'ye hareket etti.

Haberin Devamı

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ramadan Kamiloğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Denktaş'ın kalbindeki ritim bozukluğu nedeniyle beyne pıhtı attığını açıkladı. “Beyinde kısmi infakt var” diyen Kamiloğlu, gazetecilerin sorusu üzerine “Bir miktar hayati tehlikesi var” ifadesini kullandı. Kamiloğu, Denktaş'ın bilincinin yerinde olduğunu da söyledi.

TEDAVİ YDÜ'DE SÜRÜYOR

Ambulansla YDÜ Hastanesi'ne kaldırılan Denktaş'a, burada gerekli tetkikler yapılarak tedavisine başlandı.

YDÜ Hastanesi Başhekim Yardımcısı Beyin Cerrahı Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu, beyinde bir miktar tıkanıklık tespit edildiğini ve tedaviye başlandığını açıkladı.

Denktaş'a YDÜ Hastanesi'nde ilk müdahaleyi yapan Kaptanoğlu, düzenlediği basın toplantısında, Denktaş'ın saat 17.30 sıralarında beyine pıhtı atması sonucu bir rahatsızlık geçirdiğini, tedavisi öncesinde tomografi, MR ve diğer tetkiklerin yapıldığını, bunlar neticesinde beyinde bir miktar tıkanıklık tespit edilerek tedavisine başlandığını ve şu anda tedavisinin devam ettiğini söyledi.

Hayati tehlikesi olup olmadığının sorulmasına karşılık Kaptanoğlu, “Beyin kanamalarının genel olarak hepsinde risk var. Genel durumu oldukça stabil. Kardiyolojik açıdan ve diğer açılardan tedavisi sürüyor” dedi.

Haberin Devamı

KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın oğlu, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, 1. Cumhurbaşkanı Denktaş'ın tetkiklerinin yapıldığını, “durumunun ciddi olduğunu, ama hayati tehlikesinin bulunmadığını” açıkladı.

CUMHURBAŞKANI EROĞLU: “İYİYE DOĞRU BİR GİDİŞ VAR”

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, hastanede düzenlediği basın toplantısında, Rauf Denktaş'ın şu anda yoğun bakımda ve hastaneye ilk geldiği zamana göre daha iyi durumda olduğunu belirterek, “İyiye doğru bir gidiş var” diye konuştu.

Denktaş'ın beyin damarlarından birinde pıhtı attığını ve dolayısıyla sol tarafında bir güçsüzlük ve şuur bulanıklığı olduğunu ifade eden Eroğlu, Denktaş'a ilk müdahalenin Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde yapıldığını, oradan YDÜ Hastanesi'ne sevk edildiğini, burada gerekli bütün kontrollerin tamamlandığını söyledi.

Haberin Devamı

Eroğlu, basın toplantısında şunları anlattı:

“Şu anda yoğun bakımda olup, ilk hastaneye geldiğine göre müspet yönde, olumlu yönde bir gelişme olmuştur. Konuşabilmektedir ve sol elini, sol ayağını oynatabilmektedir. Dolayısıyla iyiye doğru bir gidiş vardır. Temennimiz, yarın sabaha kadar aldığı ve alacağı ilaçlarla pıhtının daha da küçüleceği ve fonksiyonların daha da mükemmel şekle dönüşebileceği şeklindedir. Tabi ki doktorlarımız temkinli konuşuyorlar, ama ilk andaki risk bize göre azalmış bir vaziyettedir. Yarına, daha iyi bir noktada Sayın Cumhurbaşkanımızı görebileceğimize inanıyoruz.”

“Fazla paniğe gerek olmadığını”, Denktaş'ın “emin ellerde olduğunu” söyleyen Eroğlu, bir soru üzerine, anjiyo çekilirken Denktaş'ın yanında olduğunu belirtti.

Haberin Devamı
KAPTANOĞLU: “DURUMU ŞİMDİ DAHA İYİ”

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu, pıhtı atması sonucu beyin ana damarında tıkanıklık tespit edilen 87 yaşındaki Denktaş'ın, şu an için şuurunun açık olduğunu ve durumunun daha iyi olduğunu söyledi.

Şuur açıklığının kademeleri olduğunu ifade eden Kaptanoğlu, “Şu an için oryantasyon bozukluğu var. Ama gerekli müdahaleler erken ve zamanında yapılmıştır. Durumu şimdi daha iyi” dedi.

Kaptanoğlu, Denktaş'ın YDÜ Hastanesi'ne gelmesinin ardından yapılan tetkiklerde beyinde kanama olmadığının tespit edildiğini, bunun üzerine kan sulandırıcı kullandıklarını söyledi.

Erkan Kaptanoğlu, şöyle devam etti: “Nörolojik durumu daha iyiye gitti. Kolları oynamakta. Hareket etmekte. Şuuru açık. Ama dalgınlık var. Durumu iyiye gitmektedir.”

Haberin Devamı

Denktaş'a yapılan anjiyoda ana damarının açıldığını ve cerrahi müdahaleye

gerek kalmadığını açıklayan Kaptanoğlu, “Durumu iyiye doğru seyretmeye başladı.

Bugünü geçirmemiz gerekiyor” dedi.

Başhekim Yardımcısı Kaptanoğlu bir soruya karşılık, Denktaş'ın Türkiye'ye kaldırılmasına gerek olmadığını, gerekli tedavinin burada sürdürülmekte olduğunu belirtti.

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da aynı soru üzerine, Ankara'da bir ambulans uçağın hazır tutulduğunu, ancak doktorun buna gerek olmadığını, tedavisinin burada yürütüldüğünü söylediğini aktardı.

Denktaş'ın rahatsızlığının duyulmasının ardından hastaneye yoğun ziyaretçi akışı oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!