'Rastgele bıçağı salladım, arabada tecavüz ettim'

Güncelleme Tarihi:

Rastgele bıçağı salladım, arabada tecavüz ettim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2013 06:44

Nevşehir’in Göreme Beldesi'nde 2 Japon turist kadından birini öldürüp, diğerini yaraladığı iddiasıyla bugün gözaltına alınan Fatih U. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haberin Devamı

Japon turistler Mai Kuriharac ve Hoshie Teramatsu'nun geçen salı günü öğle saatlerinde Göreme Beldesi'nin Zemi Vadisi'nde bıçaklı saldırıya uğramasıyla ilgili soruşturmada önemli bir gelişme oldu. Mai Kuriharac’ın öldürülmesi, Hoshie Teramatsu'nın da yaralanması olayının faili olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Mustafa Volkan D. suçlamaları kabul etmedi. Mustafa Volkan D. dün akşam saatlerinde çıkarıldığı Nevşehir Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nde sorgusunun ardından kuvvetli suç şüphesinin varlığı, delillerin, halen toplanmakta olması gerekçeleriyle tutuklandı.

Oğlunun suçsuz olduğunu söyleyen ve adliye önünde görüntü alan gazetecilere saldıran annesi Emine D. de "Çekmeyin, oğlum suçsuz. Niye çekiyorsunuz?" diye bağırdı.

SAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

Haberin Devamı

Nevşehir Cumhuriyet Savcılığı da şüpheli Mustafa Volkan D.'nin tutuklanmasının ardından, Japon turist Mai Kuriharac'ın 'alet kullanılmak suretiyle öldürülerek cinsel saldırıya maruz bırakıldığını', yaralı Hosise Teramatsu'ya ise 'cinsel saldırıda bulunularak öldürmeye teşebbüs edildiği' açıklamasını yaptı.

Savcılığın yazılı açıklamasında, " Şüpheli M.V.D.'nin Sulh Ceza Mahkemesi'nde yapılan sorgusunun ardından kuvvetli suç şüphesinin varlığı, delillerin, halen toplanmakta olması, şüphelinin kaçma ve delilleri karartma konusunda mahkemede şüphe uyanması ve tutuklanmaya sevk edilen suçların ceza miktarları göz önünde bulundurularak tutuklanmasına karar verilmiştir" denildi.

ŞİMDİ DE 'ASIL FAİL' GÖZALTINDA

Japon turistlere saldırı olayının aydınlatıldığı sanılırken, şok bir gelişmeyle 'asıl fail' olduğu iddiasıyla bir kişi daha gözaltına alındı.

Ürgüp çarşı merkezinde gece otomobiliyle gezen Fatih U.'yu şüpheli hareketleri nedeniyle polis takibe aldı. Evine girdiği sırada yakalanan Fatih U.'nun, Japon turistlere saldırı olayını kendisinin gerçekleştirdiğini söylediği ileri sürüldü. Polisler, Fatih U.'nun evinde yaptıkları aramada yanmış pasaport ve bazı delillere ulaştı.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülerek sorgulanan Fatih U.'nun ifadesinde, "Otomobille orada geziyordum. Bisikletle arabama çarptılar. Tartışmaya başladık. O sırada bıçak çektim ve rastgele salladım. Biri yere düştü, öldüğünü anlamadım. Kanı görünce kendimden geçtim. Birine otomobilde tecavüz ettim. Para ve değerli eşyalarını aldıktan sonra diğerlerini Ortahisar’da boş bir arazide yaktım. Olayla kullandığım bıçağı Kızılırmak'a attım" dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Şüpheli Fatih U., sorgusunun tamamlanmasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

JAPON GAZETECİNİN AYAĞI EZİLDİ

Japon turist cinayeti zanlısının görüntüsünü çekmek isteyen Japon gazetecinin ayağı yaşanan kargaşada polis otosunun altında kaldı. Nevşehir’in Göreme beldesi Zemi vadisinde meydana gelen olayda Mai Kurkiharac’ın öldürülmesi, Hoshie Teramatsu’nun ağır yaralanması olayı ile ilgili olarak gözaltına alınan Fatih U. adliyedeki ifadesinden sonra yer gösterme için olayın meydana geldiği vadiye götürüldü. Göreme beldesindeki Zemi vadisinde meydana gelen olayla ilgili olarak gözaltına alınan zanlı Fatih U. öğle saatlerinde getirildiği Nevşehir Adliyesinde yaklaşık 2.5 saat boyunca iki ayrı savcıya ifade verdi. Zanlının ifadesinde suçunu itiraf ettiği ve suç aleti bıçağı Kızılırmak nehrine attığı söylediği ileri sürüldü. 2.5 saat sorguda kaldıktan sonra zanlı adliyenin kapalı garajına getirilen sivil araç ile olayın meydana geldiği Göreme beldesindeki Zemi vadisine götürüldü. Zanlının adliyeden çıkışı sırasında geniş güvenlik önlemleri alınırken, zanlının görüntüsünü çekmek isteyen Japon gazetecinin ayağı yaşanan kargaşada polis otosunun altında kaldı. - İHA

Haberin Devamı

KIZILIRMAK’TA BIÇAK ARANDI

Şüpheli Fatih U., ifadesinde cinayette kullandığı bıçağı Kızılırmak Nehri’ne attığını söyledi. Bunun üzerine bir polis ekibi Avanos yakınlarında söylenen yere giderek nehirde bıçak aradı.

Bu arada şüpheli Fatih U.’nun evinde yapılan aramada Japon turistlere ait yanmış pasaport ve diğer eşyanın yanında fotoğraf makineleri de bulundu.

TAHLİYE OLDU

Nevşehir’in merkeze bağlı Göreme Beldesi Zemi Vadisi’nde 22 yaşındaki Japon turist Mai Kuriharac’ın bıçaklanarak öldürülmesi, arkadaşı aynı yaştaki Hoshie Teramatsu’nun yaralanması olayının faili olarak dün gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Mustafa Volkan D., suçsuzluğu anlaşılınca bu akşam saat 20.00 sıralarında Nevşehir E Tipi Cezaevi’nden tahliye oldu. Mustafa Volkan D.’yi cezaevi önünde avukatı Nazmiye Erdoğan, annesi Emine D. ve yakınları karşıladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!