Ramazanda susamamak için ne yapmalı?

Güncelleme Tarihi:

Ramazanda susamamak için ne yapmalı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2019 14:51

Mübarek Ramazan ayının başlamasına kısa bir süre kala, vatandaşların araştırmaları hız kazandı. Ramazanda susamamak için neler yapılması ve nasıl beslenilmesi gerektiğini merak eden vatandaşlar, bu kapsamda en doğru bilgileri almak istiyor. Peki, Ramazanda susamamak için ne yapmalı?

Haberin Devamı

'Ramazanda susamamak için ne yapmalı?' sorusu, 2019 Ramazan ayı öncesi oruç ibadetlerini en doğru ve sağlıklı şekilde gerçekleştirmek isteyen Müslümanların araştırdığı konu oldu. İşte, merakla araştırılan bu sorunun yanıtı...

Ramazanda susuzluğa çözüm olarak birçok yöntem yer alıyor. İşte, o yöntemler;

Çay ve kahve içerken dikkat: Ramazan'da orucunuzu açtıktan sonra hemen çay veya kahve tüketmemeye özen gösterin. Yemek yedikten 1 saat sonra çay ve kahve içmeye çalışın. Çay ve kahve gibi kafeini bol içecekler vücudun su dengesini bozduğu için dikkatli tüketilmeli.

Aşırı yemek yemekten kaçının: İftarda veya sahurda çok fazla yemek tüketmek hem sindirim sisteminizi yorar hem de su ihtiyacınızı artırır.

Sahur ve iftarda yeterli oranda su tüketin: Ramazan ayında yemek yeme düzeni değiştiği için iftar ve sahurda yeterli su almak gerekiyor. Günde en az 8 bardak su içmek gerektiği göz önüne alınırsa sahur ve iftarda bu oranı eşit bir şekilde dağıtmak vücudun susuzluk çekmesini önlemenin yollarından biri.

Haberin Devamı

Tuzlu gıdalar tüketmeyin: Fazla tuzlu gıdalar susama ihtiyacı doğurduğu için bu dönemde kaçınılması gereken besin gruplarının başında geliyor.

Asitli içeceklere paydos: Su ihtiyacını asitli içecekler veya meyve suları ile gidermek daha fazla susuzluk çekmenize neden olabilir. Bunun yerine Ramazan ayı boyunca su ve maden suyuna yönelin.

Sahurda soslu ve yağlı besinlerden uzak durun: Sahurda kızartmış veya yağlı besin grupları yerine peynir, ekmek veya yulaf gibi daha rahat sindirilen tipte yiyecekler tüketmek susuzluğu engelliyor.

Salatalığa yönelin: Salatalık yüksek miktarda su içermesi ile susuzluk hissini önlüyor. Sahurda bir adet salatalık tüketebilirsiniz.

Sahurda tatlı tüketmekten kaçının: Sahurda tatlı ve şeker miktarı yüksek besinler tüketmek susuzluk çekmenin en önemli sebeplerinden biri. Bu nedenle sahur zamanlarında olabildiğince hafif yiyeceklere yönelmekte fayda var.

Bol sulu meyveler tüketebilirsiniz: İftar sonrası ve sahur zamanlarında sulu meyveler yiyebilirsiniz. Karpuz ve kavun sulu meyveler arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Bir seferde su içmek yerine suyu aralıklı olarak tüketin: Orucunuzu açtıktan sonra hemen bir litre su içmek yerine su ihtiyacınızı aralıklı olarak her saat başında bir iki bardak şeklinde ayarlamak susuzluğun önüne geçmede etkili.

BAKMADAN GEÇME!