'Ramazanda Caz 2013' bu akşam başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Ramazanda Caz 2013 bu akşam başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2013 19:02

Dünyanın ilk 'Ramazan Caz Festivali' Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in himayesinde bu akşam İstanbul Sakıp Sabancı Müzesi'nde başlıyor.

Haberin Devamı

23 Temmuz - 1 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival Kerem Görsev Trio konseri ile start alacak ve caz müziğin usta isimlerini bir araya getirecek.

Festivalin ikinci gününde İlhan Erşahin “İstanbul Sessions” ile cazseverlerin karşısına çıkacak.

25 Temmuz'da Omar Hakim'in grubu The Trio Of OZ sahnenin sahibi olacak. Miles Davis, David Bowie, Madonna, Celine Dion, Michael Jackson, Sting gibi dünyaca ünlü yıldızlarla çalışan Omar Hakim’e bu konserinde eşi Rachel Z, ve kontrbas virtüözü Solomon Dorsey eşlik edecek.

Hakim, konserde, Duke Ellington, Depeche Mode, Wayne Shorter, Sting, Peter Gabriel , Coldplay ve Bjork gibi grup ve sanatçıların eserlerini de kendine has tarzı ile yorumlayacak.

Festivalin 29 Temmuz'daki konuğu Magnetic North Orchestra ile tanınan Norveçli caz piyanisti ve besteci Jon Balke, 30 Temmuz'daki konuğu ise Kudsi Erguner olacak.

Haberin Devamı

Festivalin kapanışında ise Nardis Caz klübünü kurucularından Önder Focan'ın ‘Swing A la Turc’ projesi cazseverlerle buluşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!