Ramazan yarın başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Ramazan yarın başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

İSLAM dininin kutsal ayı Ramazan, yarın başlıyor. İlk teravih namazı bu akşam kılınacak ve 9 Aralık Perşembe günü tutulacak ilk oruç için sahura kalkılacak. 3 Ocak 2000 Pazartesi gecesi Kadir gecesi. Bayram ise 8 Ocak 2000 Cumartesi günü başlayacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan dolayısıyla hazırlıklarını tamamladı. Ramazan boyunca sabah ve akşam ezanları, Diyanet Takvimi'nde gösterilen imsak ve iftar vakitlerinde, her camide aynı anda okunacak. Camilerdeki vaaz ve irşad programı, cemaatin dikkatini çekecek şekilde, her gün ilan tahtasına yazılacak. Vaaz ve hutbelerde yetkisiz kişiler görevlendirilmeyecek, birlik ve beraberliği pekiştirici üslup kullanılacak.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, Ramazan'ın ferdi ve içtimai hayata yeni bir aksiyon, dinamizm ve müstesna bir ruh hali kazandırdığını belirtti. Yılmaz, bir mesaj yayınlayarak, vatandaşların Ramazanı'nı kutladı. Yılmaz, ‘‘İslam, kavganın değil barışın, ayrılığın değil birliğin ifadesidir’’ dedi.

Ramazan'da orucu, en erken Iğdırlılar, en geç de İzmirliler açacak. Bazı illere göre ilk gün iftar saatleri şöyle: Ankara 16.31, İstanbul 16.43, İzmir 16.57, Çanakkale 16.55, Iğdır 15.46 Hakkári 15.53, Van 15.53, Gaziantep 16.20, Antalya 16.48.

Türkiye Diyanet Vakfı, Ramazan ayı nedeniyle Ankara Kocatepe Camii'nin avlusunda iftar çadırı kuracak. Afet Bölge Koordinatör Valisi Kutluay Öktem de, deprem bölgesindeki tüm çadırkentlerde sahur yemeği dağıtılacağını söyledi.

Fazilet'te 5 yıldızlı iftar yasak

FP Lideri Recai Kutan, ‘Depremzedelere karşı şık olmayacağı’ gerekçesiyle, Ramazan'da 5 yıldızlı lüks otellerde iftar vermeyi yasakladı. Kutan, Ramazan programını hazırlayan partinin Tanıtma Başkanlığı'ndan, depremzedelerin durumlarının dikkate alınmasını istedi. Kutan'ın ‘‘Lüks otellerde iftar vereceğinize, bu parayı deprem bölgesine kaydırıp hayır işleyin’’ talimatı doğrultusunda, FP'liler deprem bölgesinde geniş katılımlı iftar yemekleri verecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!