Ramazan pidesi ne kadar oldu? 2018 Ramazan pidesi fiyatı

Güncelleme Tarihi:

Ramazan pidesi ne kadar oldu 2018 Ramazan pidesi fiyatı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2018 12:26

Ramazan öncesi vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında gelen hem sahur hem de iftar sofralarının olmazsa olmazlarından Ramazan pidesinin bu yılki satış fiyatı belli oldu. Peki, Ramazan pidesi ne kadar? Ankara ve İstanbul’da bu yıl fiyatlar ne kadar oldu?

Haberin Devamı

Ramazan ayının olmazsa olmazı Ramazan pidesinin bu yılki fiyatları belli oldu. Ebatı ve çeşitleri değişen bu geleneksel lezzetin fiyatı da illere göre de farklılık gösteriyor. Peki, İstanbul ve Ankara’da Ramazan pidesi fiyatları ne kadar oldu?


Fırıncılar odasından gelen açıklamaya göre 350 gram Ramazan pidesi 2 buçuk lira olarak belirlendi. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "2015 ve 2016 yılında pidenin kilogram fiyatı 6 lira olarak uygulanmıştı. Örneğin Ankara'da geçen yıl 250 gram pide 1,5 lira iken, bu ramazanda Ankara'da 300 gram pidenin fiyatı 2 lira olarak belirlenmiştir" dedi

ANKARA’DA Ramazan pidesi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Ankara’daki pide fiyatını şu sözlerle açıkladı: "Bu Ramazan ayında vatandaşlarımızın uygun fiyatla Ramazan pidesi yiyebilmesi için pide fiyatlarına zam yapılmadı. Buna göre geçen yıl olduğu gibi 275 gram pide 2 lira, 500 gram yumurtalı ve susamlı pide 4 lira olarak satış tarifesi belirlendi. Zam yapmayarak özveride bulunan Ankaralı fırıncılara teşekkür ediyorum. Bu sabah hal tüccarını ziyaret ettik. Hal Başkanımızın da bir müjdesi var. Ramazan ayı boyunca sebze ve meyve fiyatlarına zam yapılmayacağı sözünü kendisinden aldım" dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!