Sahur ne zaman biter? Sahur saat kaça kadar?

Güncelleme Tarihi:

Sahur ne zaman biter Sahur saat kaça kadar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 07:41

Sahur ne zaman sorusu ile Diyanet'in yayımladığı takvimde yer alan bilgileri merak eden vatandaşlar, bu sürecin hangi saat aralıklarında gerçekleşeceğini sorguluyor. Sahur saat kaçta biter sorusunu yönelten vatandaşlar, illerindeki saat aralıklarını merak ediyor. İşte, Diyanet'ten alınan bilgilere göre sahur saat kaçta kadar ve ne zaman biter sorusunun cevabı

Haberin Devamı

Sahura ne zaman kalkılacak sorusu ile 2017 sahur vakitleri konusunda araştırma yapan vatandaşlar, illerinde son niyet edilecek vaktin ne zaman olacağını merak ediyor. Sahur vakti saat kaçta gerçekleşecek sorusuna Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden yanıt arayan Müslümanlar, kentlerindeki saati sorguluyor. Peki, sahura ne zaman kalkılacak? İşte, Diyanet'ten alınan sahur vakitleri

Ramazan ayı bu akşam kılınacak ilk Teravih namazı ile başlıyor. Bu gece yarısının ardından da yapılacak ilk sahur ile yarın Ramazan ayı başlamış olacak. Peki sahur saat kaçta yapılacak? İşte vatandaşların merakla cevabını aradığı sahur saatleri ve il il imsakiye listesi

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN? İLK SAHUR NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2017 Dini takvimine göre bu yıl üç aylar 29 Mart 2017'de başladı, Ramazan ayı 26 Mayıs akşamı ilk teravih namazı ile başlamış olacak. Aynı gece sahur için kalkılacak ve niyetler edilecek. İlk oruç ise 27 Mayıs 2017'de açılacak.

Haberin Devamı

Bulunduğunuz ili seçerek kendi ilinizdeki sahur-imsak saatini öğrenebilirsiniz;

İL İL SAHUR SAATLERİ

Ramazan Ayı Mayıs'ta başlayacak, ilk oruç 27 Mayıs’ta tutulacak (cumayı cumartesiye bağlayan gece) son oruç ise 24 Haziran günü tutularak Ramazan sona erecek.  2017'de Ramazan Bayramı ise, 25 Haziran Pazar, 26 Haziran Pazartesi ve 27 Haziran Salı günlerine denk geliyor.

Bayramın ilk günü hafta sonuna denk geldiği için çalışanlar ekstradan sadece 2 gün tatil yapabiliyor. Ramazan ayının ilk gününde Türkiye'de ilk sahur Ardahan'da, ilk iftar ise Hakkari'de yapılacak.

Yarın tutulacak oruç için bu gece tüm İslam alemi ilk sahura kalkacak. Ramazanda iftar vaktine göre, Türkiye'de orucunu en erken Hakkarililer, en geç ise Edirneliler açacak.

Diyanet İşleri Başkanlığından alınan bilgiye göre, ramazanın ilk günü Hakkari'de imsak saat 02.58'te, iftar ise 19.25'te gerçekleşecek. Edirne'de ise saat 03.41'de başlayacak ilk oruç, akşam ezanının okunacağı 20.45'te açılacak.

Hakkari ile Edirne arasındaki oruç açma süresi farkı 80 dakika olacak. Bir anlamda Hakkari'deki vatandaşlar teravih namazını kılmaya hazırlanırken, Edirne'de yaşayanlar iftar sofrasına oturacak.

Haberin Devamı

Erken iftar yapılacak illerde Hakkari'yi Van, Iğdır, Şırnak ve Ağrı, geç oruç açılacak illerde ise Edirne'yi Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir ve İzmir takip edecek.

İLK İFTAR VE SAHUR
Bu yıl İstanbul’da ilk sahur 03.36’da yapılacak, iftar ise 20.33’te açılacak. Ankara’da ilk sahur 03.27 yapılacak, ilk iftar ise 20.15’te açılacak. İzmir’de ise 03.59’da yapılacak ilk sahur sonrası ilk iftar da 20.33’te yapılacak.

RAMAZAN BAYRAMI
Ramazan Bayramı İslam aleminde, oruç tutma ayı olan Ramazan'ın ardından üç gün boyunca kutlanan dinî bir bayramdır. Hicri takvime göre onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç gününde kutlanır. Bayramdan bir önceki gün, Ramazan ayının son günü olan arifedir.

Haberin Devamı

Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Ramazan Bayramı her sene bir önceki seneden 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık olarak her 33 senede bir Ramazan Bayramı aynı günlere tekabül eder.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!