Ramazan için hat sergisi

Güncelleme Tarihi:

Ramazan için hat sergisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Antik Palace, Ramazan ayı nedeniyle bir hat sergisi düzenledi. Bugün açılan sergi 21 Aralık'a kadar devam edecek. Son yıllarda koleksiyonerlerin ve müzayedelerin büyük ilgi gösterdiği İslam sanatlarının en önemlilerinden biri olan hat sanatı için söylenen ‘‘Kur'an-ı Kerim Mekke'de nazil oldu, Mısır'da okundu, İstanbul'da yazıldı’’ sözünü kanıtlayan II. Mahmud, Derviş Ali, Hafız Osman, Sami Efendi, Mahmud Celaleddin, Kazasker Mustafa İzzet, Hasan Rıza, Abdülfettah Efendi, Mehmet Şevki, Mehmet Nazif, Aziz Rufai, Mehmed Emin, Vehbi Efendi, Nuri Korman, Hamid Aytaç gibi ünlü hattatların eserlerinin yer aldığı sergide, çoğunluğu Hilye-i Şerif'lerden oluşan 50 adet nadide hat sergilenecek.

Bulundukları yeri kötülüklerden koruduğuna, mekána bolluk ve huzur getirdiğine inanılan Hilye-i Şerifler, Hz. Muhammed'in fiziksel ve ahlaki özelliklerini anlatan, ayrı bir özen ve sanatla yaratılmış hatlardır. Rivayete göre Hz. Muhammed'in hastalığı sırasında kızı Fatma, bir daha yüzünü göremeyeceğinden dolayı üzüntüsünü söyleyince, Hz. Muhammed damadı Hz. Ali'ye ‘‘Hilye'mi yaz, benden sonra onu gören, beni görmüş gibi olsun’’ demiştir.

Serginin tanıtımı için Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan ve hat sanatını anlatan katalog ise sanatseverlerin ilgisini çekecek bir başvuru kaynağı olarak tasarlanmış.

Süleyman Seba Cad. Talimyeri Sok. 2, Maçka. Tel: (0212) 236 24 60

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!