2017 Ramazan ne zaman başlıyor? Ramazan ayın kaçında?

Güncelleme Tarihi:

2017 Ramazan ne zaman başlıyor Ramazan ayın kaçında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 09:35

11 ayın sultanı 'Ramazan' için geri sayım başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2017 Dini takvimine göre geçtiğimiz yıl mart ayında başlayan Ramazan bu yıl mayıs ayına denk geliyor. Peki, mübarek üç ayların sonuncusu olan Ramazan ayı ne zaman başlıyor? Ramazan ayın kaçında? İlk oruç ne zaman tutulacak?Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2017 Dini takviminden derlediğimiz bilgiler detayda!

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor konusu, özellikle şehir dışına çıkmak isteyen vatandaşlar tarafından ilgiyle araştırılıyor. Oruçların tutulup ibadetlerin edileceği bu mübarek ayın sonunda Ramazan Bayramı'na kavuşulacak. Peki, bayram ziyaretleri yapma amacıyla yıllık izinlerini ayarlamak isteyenlerin, uçak biletlerini şimdiden ayarlamak isteyenlerin merakla araştırdığı Ramazan Bayramı ne zaman ve kaç gün olacak? İşte, detaylı bilgiler

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2017 Dini takvimine göre bu yıl üç aylar 29 Mart 2017'de başladı, Ramazan ayı ise 27 Mayıs 2017'de başlayacak. Üç gün sürecek Ramazan Bayramı'nın ilk günü 25 Haziran Pazar gününe denk gelecek.

RAMAZAN AYI NEDİR?

Manevi güzelliklerle dolu olan Ramazan ayı müminler için bir rahmet ve mağfiret mevsimidir. Bu kıymetli zaman dilimini ibadet ve iyiliklerle değerlendiren mümin ebedi mutluluğun kapısını açar. Cehennemden kurtuluş beratını alarak zaman ve mekân cennetine doğru yol alır. Bir hadis-i şerifte şöyle buyurulmaktadır:

“Ramazan Ayı gelince, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulurlar”

Ramazan, öncelikle oruç gibi türlü hikmetlerle dolu bir kulluk görevinin yerine getirildiği,her türlü hayır, rahmet ve bereketi kendisinde barındıran bir aydır. Dolayısıyla Ramazanayının en önemli özelliği oruç ibadetinin bu aya tahsis edilmesidir. Bundan dolayı Ramazanayına “Şehr-i Siyam” denilmiştir. 

Haberin Devamı

Ramazan orucu, hicretin ikinci yılı içinde Şaban ayında farz kılınmıştır. Orucun farzolduğu Kitap, Sünnet ve İcma ile sabittir. Kur’an-ı Kerimde, 
“Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilerefarz kılındığı gibi size de farz kılındı” buyurulmuştur (Bakara, 2/183).

Müminlere bir ikram olarak sunulan Ramazan ayı; ibadet, tövbe, dua, zikir, arınma,sosyal yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. 

BAKMADAN GEÇME!