Ramazan Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak?

Güncelleme Tarihi:

Ramazan Bayramı ne zaman Bayram tatili kaç gün olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2019 20:48

Ramazan ayının ilk haftasını tamamlamaya hazırlanan vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri de Ramazan Bayramı’nın tarihi ve tatil takvimi oldu. Hem aile ziyaretlerini gidecek olan hem de bayramı tatil fırsatı olarak gören vatandaşlar, bayramın ne zamana denk geldiğini ve bayram tatilinin kaç gün süreceğini internet üzerinden araştırıyor. Peki, Ramazan Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak?

Haberin Devamı

Müslümanlar için mübarek olan ve oruç ibadetinin idrak edildiği Ramazan ayı 5 Mayıs Pazar günü başladı. Ramazan Bayramı tatil günleri, geçtiğimiz günlerde resmi olarak açıklanmıştı. Bayram tatili planı yapacak olan vatandaşlar, Ramazan Bayramı tarihlerini araştırmaya başladı. Peki, Bayrama kaç gün kaldı? Ramazan Bayramı ne zaman? İşte, 2019 Ramazan Bayramı tarihleri ile ilgili detaylar.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN

Ramazan bayramı tatili 4 Haziran Salı günü başlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, kamu kurum ve kuruluşlarında tüm çalışanların Ramazan Bayramı dolayısıyla 3 Haziran Pazartesi yarım gün, 7 Haziran Cuma tam gün idari izinli sayılmalarının uygun görüldüğü bildirildi. Hafta sonu izinleri de birleştirildiğinde, Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olacağı kesinleşti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı tarafından bütün kamu kurum ve kuruluşlarına Ramazan Bayramı tatiline ilişkin idari izin yazısı gönderildi. Ramazan Bayramı tatiliyle ilgili şu ifadelere yer verilmişti;

"Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların 3 Haziran 2019 Pazartesi günü yarım gün ve 7 Haziran 2019 Cuma günü tam gün idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür."
İdari izin süresince görevli olanlara herhangi bir fazla ödemede bulunulmayacağı ancak kullanılmayan idari izinlerin, idarenin uygun gördüğü zamanlarda kullandırılabileceği kaydedildi.

BAKMADAN GEÇME!