Ramazan Bayramı kaç gün olacak? Ramazan ne zaman? Diyanet bilgisi

Güncelleme Tarihi:

Ramazan Bayramı kaç gün olacak Ramazan ne zaman Diyanet bilgisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 11:29

Ramazan ne zaman başlayacak sorusu, oruç ibadetini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. İslam dinine göre yıl içerisindeki en önemli ay niteliği taşıyan Ramazan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıkladığı tarih bilgisine göre bu yıl mayıs ayı içerisinde başlayacak. Peki, erken dönemde uçak bileti ve tatil durumunu belirlemek isteyen vatandaşların sorguladığı Ramazan Bayramı ne zaman başlayacak? İşte, o tarih hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Ramazan ne zaman sorularını yönelten vatandaşlar, bu mübarek gün hakkında tarih detaylarını sorgulamaya başladı. Milyonlarca Müslüman bu mübarek ay boyunca oruçlarını tutacak ve ibadetlerini yerine getirecek. Peki, on bir ayın sultanı olarak nitelenen bu ayın sonunda kutlanacak olan Ramazan Bayramı kaç gün olacak? İşte, Ramazan Bayramı ne zaman ve kaç gün sürecek sorusunun cevabı

Geçtiğimiz yıl 6 Haziran ve 4 Temmuz arasında olan Ramazan ayı, 2017 yılında 12 gün daha erken başlayacak.

2017 Dini takvimine göre bu yıl üç aylar 29 Mart 2017'de, Ramazan ayı ise 27 Mayıs 2017'de başlayacak. Üç gün sürecek Ramazan Bayramı'nın ilk günü 25 Haziran Pazar gününe denk gelecek.

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ

İslamiyet'te Ramazan, oruç tutma ayıdır ve kutsal kabul edilir. Ramazan ayı, bir yıllık maddi ve manevi kirlerden temizleneceğimiz, insanî duyguların coştuğu, maddî ve mânevî bir terbiye ayıdır. Ramazan, içerisinde insanlık için, “bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini” taşıyan bir aydır.

Haberin Devamı

Hicrî takvimin salt ay takvimi olması sebebiyle, bu takvimdeki ayların mevsimlerle ilişkisi yoktur; yani her ay güneş takvimine göre her yıl pozisyonu değişir, ve böylece aylar mevsimler arasında gezinir - belirli bir mevsimin ayı olmazlar. Bu sebeple Ramazan ayı ve oruç dönemi her yıl değişir.

3 AYLAR VE ÖNEMİ

Üç Aylar; birbiri ardına açılan rahmet ve mağfiret kapıları olan Recep, Şaban ve Ramazan ayını içinde barındıran, Regâib kandiliyle başlayan, Miraç ve Berat'le devam eden, bin aydan daha hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşan, Ramazan bayramıyla da maddî ve manevî alanda “Bayram"a dönüşen manevi yükseliş ve bağışlanma aylarıdır.

2017 RESMİ DİNİ GÜNLER VE HAFTALAR HANGİ TARİHLERDE OLACAK ?

- 29 Mart 2017 - Çarşamba Günü | Üç Ayların Başlangıcı
- 27 Mayıs 2017 - Cumartesi Günü | Ramazan'ın Başlangıcı
- 21 Haziran 2017- Çarşamba Günü | Kadir Gecesi
- 24 Haziran 2017- Cumartesi Günü | Arefe
- 25 Haziran 2017– Pazar Günü| Ramazan Bayramı 1. Gün
- 26 Haziran 2017- Pazartesi Günü | Ramazan Bayramı 2. Gün
- 27 Haziran 2017 - Salı Günü | Ramazan Bayramı 3. Gün
- 31 Ağustos 2017- Perşembe Günü | Arefe
- 1 Eylül 2017 - Cuma Günü | Kurban Bayramı 1. Gün
- 2 Eylül 2017 - Cumartesi Günü | Kurban Bayramı 2. Gün
- 3 Eylül 2017 - Pazar Günü | Kurban Bayramı 3. Gün
- 4 Eylül 2017 - Pazartesi Günü | Kurban Bayramı 4. Gün

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!