Rahşan Ecevit: Kader değil cinayet

Güncelleme Tarihi:

Rahşan Ecevit: Kader değil cinayet
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2010 19:13

DEMOKRATİK Sol Halk Partisi (DSHP) Genel Başkanı Rahşan Ecevit, Zonguldak'ta Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu'yu makamında ziyaret ederek, grizu faciasında yaşamını yitiren 30 madenci için başsağlığı dileğinde bulundu.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan'ın, grizu faciasıyla ilgili “Bu mesleğin kaderinde bu var” sözlerini değerlendiren Rahşan Ecevit, “Yaşanan bu olayın kader değil, cinayet, ihmal, düşüncesizlik olduğunu düşünüyorum” dedi.Bugün Zonguldak'a gelen Rahşan Ecevit, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu'yu makamında ziyaret etti. 30 madincinin kaybına çok üzüldüğünü belirten Rahşan Ecevit, baş sağlığı dileğinde bulundu. Ramis Muslu sohbet sırasında Rahşan Ecevit'e, “Ecevitler'in ismi Zonguldak'ta bir simge” dedi. Rahşan Ecevit ise “Bundan sonra başka faciaların yaşanmamasını istiyorum. Ocaklardaki şartlar değişmez, gerekli iyileştirmeler yapılmazsa meydana gelecek bu tür olayları cinayet olarak nitelendireceğiz” diye konuştu.

Gazetecilerin, Başbakan Erdoğan'ın, “Bu mesleğin kaderinde bu var” sözünün hatırlatması üzerine Rahşan Ecevit, şöyle konuştu:“Bu son olayın kader değil, cinayet, ihmal, düşüncesizlik olduğunu düşünüyorum. Birçok ihmallerin olduğunu, düşüncesizliklerin olduğunu, orada çalışanların insan olduğunu düşünemeden bir takım insani tertiplerin alınmadığını düşünmüş oluyorum. Bir işçinin elbisesinden, başındaki çeşit çeşit olması gereken kasklardan, ayağındaki ayakkabılarına kadar oradan da galerilerin durumuna kadar hepsi düzeltilmeden yeni baştan ele almalarını gönlüm istiyor. Yani onların da bir ana kuzusu olduğunu düşünmemiz, hesaplamamız gerekir. Ama bu böyle olmuyor. Niye olmuyor? Bunu bilmiyorum. Bunun düzeltilmesi lazım.”

Haberin Devamı

Ramis Muslu ise TTK'ya alınan işçilerin kriterlere uygun, yer altı şartları ve koşullarına uygun olarak seçildiğini, eğitime tabi tutulup, sağlık kontrollerinden geçirildiğini belirterek, taşeron firmaların bunlara uymadığını söyledi. Muslu, Rahşan Ecevit'e teşekkür ederek, ona bir de madenci haykeli hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!