Rahip cinayetinin katil zanlısı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Rahip cinayetinin katil zanlısı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2006 08:53

Trabzon'da Katolik Rahip Andrea Santaro cinayetiyle ilgili olarak 16 yaşındaki bir kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Trabzon'daki Santa Maria Aziz Meryem Katolik Kilisesi Rahibi Andrea Santoro cinayetiyle ilgili soruşturma devam ederken, tetiği çektiği ileri sürülen 16 yaşındaki Fatih Lisesi öğrencisi O.A ile 5 kişi daha gözaltına alındı.

Pazar günü kilise kapanmak üzereyken içeri giren bir kişinin, o sırada dua eden İtalyan vatandaşı rahip Andrea Santoro'nın sırtına isabet eden iki kurşunla öldürülmesinden sonra operasyon başlatan polis, tüm ipuçlarını titizlikle değerlendirerek zanlılara ulaştı. Görgü tanıklarının verdiği eşkale göre çizilen robot resme benzeyen 16 yaşlarındaki katil zanlısı sabaha karşı gözaltına alındı. Sorgulanan bu kişinin verdiği bilgilerden hareket eden polis, saptadıkları bazı adreslere peşpeşe baskın yaparak, yaşları 15-18 arasında değişen 5 kişiyi daha gözaltına aldı.

Haberin Devamı

ZANLI LİSE ÖĞRENCİSİ

Cinayet soruşturmasıyla ilgili bu sabah saat 08.45'te bir açıklama yapan Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu, “Zanlı sabaha karşı saat 03.20'de yakalandı. 16 yaşında ve lise öğrencisi” dedi. Başsavcı Çobanoğlu, O.A.'nın sorgulandığını belirtti, ancak cinayet nedeniyle ilgili bir açıklama yapmadı. Başsavcı Çobanoğlu, yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin kent merkezinde düzenlediği bir operasyonda, rahip Santaro'nun öldürülmesiyle ilgisi olduğu gerekçesiyle lise öğrencisi bir kişinin 1 adet silahla birlikte yakalandığını kaydetti Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu, şu bilgileri verdi:
  
“Başsavcılığımızın koordinesinde emniyet müdürlüğümüzün çabalarıyla yakalanan 16 yaşındaki şahıs, emniyet müdürlüğümüzde gözaltındadır. Kendisi yaptığı eylemle ilgili açıklamalarda bulunmaktadır.”

Öte yandan O.A'nın lise 1. sınıf öğrencisi olduğu ancak ilk dönemde okula gitmediği için devamsızlıktan sınıfta kaldığı belirtildi.

PAPAZ ZANLILARA YARDIMDA BULUNMUŞ

Tüm dünyada geniş yankı uyandıran cinayete kurban giden papaz Andrea Santoro'nun bu kişilere zaman zaman yardımda bulunduğu, cinayetten bir gün önce bilinmeyen nedenle tartışıp kiliseden çıkardığı belirtildi.

Emniyette sorguları devam eden zanlıların, cinayet sırasında papaz Santoro'nun yanında olduğu belirtilen yeğeni Loredana Palmieri ve iki kadına teşhis ettirilecek. Bu arada zanlılar, cinayetten bir gün önce papaz Andrea Santoro ile tartıştıklarını gören yabancı uyruklu Azeri müslüman Terane Atayev ile Gürcistanlı hırıstiyan Gariya Guliyeva ile yüzleştirilecek.

CENAZESİ  İTALYA'YA GÖNDERİLDİ

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Santa Maria Kilisesi Rahibi Andrea Santoro'nun cenazesi, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla Roma'ya gönderildi. Rahip Santoro'nun cenazesini, Atatürk Havalimanı'ndan, İstanbul Valisi Muammer Güler, İtalya'nın İstanbul Başkonsolosu Massimo Rustico, İstanbul Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu ve İstanbul İl Müftüsü Mustafa Çağrıcı uğurladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!