Radikal Parti’den Derviş’e radikal destek

Güncelleme Tarihi:

Radikal Parti’den Derviş’e radikal destek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2001 14:15

Türkiye'nin ilk "radikal" partisi Radikal Değişim Partisi(RADEP), Derviş’in hükümette olağanüstü yetkililerle donatılması için üç seçenekli bir plan hazırladı.

Haberin Devamı

RADEP'in "ülkenin içinde ve dışarıda kaybettiği güvenilirliği yeniden sağlayabilmesi" için Plan (A), Plan (B) ve Plan (C) adıyla hazırladığı üç seçenekli planı, partinin siyasi lideri Erhan Eker tarafından açıklandı.

RADEP'in A Planına göre Hazine, Merkez Bankası, Maliye, SPK, İMKB, BDDK, DİE, Dış Ticaret ve ekonomiyle ilgili diğer tüm birimler ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş'e bağlanacak. Derviş özel sektör deneyimli partisiz üç ayrı profesyonel yöneticiyi bakan yardımcısı olarak görevlendirecek. Programın yürütülmesi için başta Ulaştırma olmak üzere kritik bakanlıklar doğrudan başbakan ya da başbakan yardımcısına bağlanarak bakanlık sayısı azaltılacak.

Haberin Devamı

RADEP'in A Planı yapılamadığı takdirde uygulanmasını istediği B Planına göre ise, MHP hükümetten ayrılacak. MHP yerine Meclis içinden parti ve bağımsızlardan oluşan bir hükümetle koşulları kesin olarak çizilecek bir protokolle iki yıllık program uygulayacak şekilde koalisyon devam edecek.

B Planının da kabul edilmemesi halinde ise RADEP'in C Planı devreye girecek ve buna göre de en kısa zamanda seçime gidilecek ya da hükümet kendi inisiyatifi dışındaki seçeneklere razı olacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!