Radar Sami uyuşturucu ticaretinden yargılanıyor

Güncelleme Tarihi:

Radar Sami uyuşturucu ticaretinden yargılanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2001 00:00


Radar Turizm'in sahibi Sami Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 7 kişinin, ''teşekkül oluşturarak uyuşturucu ticareti yapmak'' suçundan yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 5 No'lu DGM'deki duruşmaya, tutuklu sanıklar Sami Yıldırım, Namık Kahraman, Ferhat Bal, Yılmaz Şen, Bulgaristan uyruklu Anton Grozdev Nikolov ve Nikolay Dimitrov Stytchev getirildi. Tutuksuz yargılanan Hüseyin Lütfi Bilgin de duruşmada hazır bulundu.

Sorgusu yapılan Sami Yıldırım, Otobüsçüler Derneği 2. Başkanı olduğunu belirterek, buna benzer bir suçtan dolayı 1986 yılında Yugoslavya'da bir süre cezaevinde yattığını hatırlattı. Yıldırım, dava konusu uyuşturucu olayıyla ilgisi olmadığını kaydederek, üzerine atılı suçlamaları reddetti.

Emniyetteki ifadesinin ''zora dayalı'' imzalatıldığını öne süren Yıldırım, ''Şubede ifadeyi kendileri yazdı. İmzalamadığım takdirde 'Hüseyin Uzun'un akıbetine uğrarsın' diye beni tehdit ettiler. Ben de imzalamak zorunda kaldım'' şeklinde konuştu. Daha sonra söz alan tutuklu sanıkların avukatları, müvekkillerinin tahliyesini talep ettiler. Mahkeme heyeti, dosya kapsamı ve delil durumuna göre sanıklardan Yılmaz Şen'in tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

40 YIL HAPSİ İSTENİYOR

İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, İstanbul'da ele geçirilen 37 kilo 480 gram eroinle ilgili olarak, ''Radar Turizm''in sahibi Sami Yıldırım'ın, ''teşekkül oluşturarak eroin ihraç etmek'' ve ''teşekkülün yöneticisi olmak'' suçlarından 17 yıldan 40 yıla kadar ağır hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Ferhat Bal'ın da ''teşekkül oluşturarak uyuşturucu ticareti yapmak'' suçundan 12 ile 30 yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılması öngörülen iddianamede, Namık Kahraman, Hüseyin Lütfi Bilgin, Bulgaristan uyruklu Anton Grozdev Nikolov ve Nikolay Dimitrov Stytchev ile Yılmaz Şen'in ise ''uyuşturucu teşekkülü içerisinde yer almak'' suçundan 5 ile 10'ar yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Sanıklardan Sami Yıldırım, Ferhat Bal ve Yılmaz Şen'in, uyuşturucunun ele geçirilmesinde yardımcı oldukları gerekçesiyle, cezalarının yarı oranında indirilmesi de öngörülüyor. (İstanbul/aa)


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!