Rabia Naz’ın balkon raporu: Parmak izi yoktu

Güncelleme Tarihi:

Rabia Naz’ın balkon raporu: Parmak izi yoktu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2019 08:00

TBMM Rabia Naz ve Şüpheli Çocuk Ölümleri Araştırma Komisyonu önceki gün dördüncü toplantısını yaptı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, bir önceki toplantıda olay sırasında görev yapan polis memuru Kutlay Sevinç, komisyona bilgi verdi. Rabia Naz’ın ‘düşme ve atlama ihtimaline karşı odasının balkonunda inceleme yaptıklarını’ da anlatan Sevinç, “Buralarda parmak izlerine baktık ama yoktu. Bir de çatı katına çıktık. Koşma şeklinde değil ancak biraz daha hızlanıp atlamış olsa sundurmayı geçemez” görüşünü dile getirdi.

Sevinç, Rabia Naz’ın çantasının içinden çıkan kitabın ayracında yazan dikkat çeken notu da komisyon üyeleriyle paylaştı. Kitabın ayracında “Ölsem, şehit olsam, üzülür müsünüz” ifadelerinin yer aldığını dile getiren Sevinç, “Çocuk yaşından daha fazla olgundu. Şehitlerle ilgili hassasiyeti vardı” dedi.
Eski Giresun Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu da komisyonda şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

“Atike Vatan, birkaç ay önce, ‘Ben bağırdım da kızım gitti intihar etti’ diyor. Bunu Şaban’ın kendisi anlattı. Şaban eşini suçluluk psikolojisinden kurtarmak için ‘Ya araba çarptı ya da düştü’ dedi. Ağabeyi de evdeymiş. Bunlar da bir araştırılsa daha iyi olur. Benim kanaatim, o suçluluk psikolojisinden kurtarmak için böyle yapıyor. Atike Hanım geçmişte zaten iki üç defa da intihara teşebbüs etmiş.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!