PYD'nin eline geçen Esad'ın tankları Afrin'e ulaştı

Güncelleme Tarihi:

PYDnin eline geçen Esadın tankları Afrine ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2013 01:05

Esad’ın Mineg Havaalanı'ndan muhaliflerden kaçarak PKK'nın Suriye uzantısı PYD’ye sığınan askerlerinin getirdiği 5 tankın, Türkiye sınır noktasında bulunan Afrin’e ulaştığı öğrenildi. Tankların ilçe merkezinde tur atacağını duyan binlerce kişi ise sokaklara döküldü.

Haberin Devamı

Suriye'nin Halep şehrinde Mineg Havaalanı'nı kaybeden Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı 70 asker, muhaliflerin takibinden kurtulmak için 5 tankla birlikte PKK'nın Suriye kolu olan PYD’ye sığındı.

PKK/PYD'nin 70 Esad rejim gücüne bağlı askerlerden 5 tank, 13 adet doçka, çok sayıda uçaksavar ve ağır makineli silahlara el koyduğu öğrenildi.
PYD tarafından el konulan tankların konvoy eşliğinde PYD/PKK kontrolündeki kentlerde gövde gösterisi amacı ile gezdirildiği ifade edildi. Tankların ilçe merkezinde tur atacağını duyan binlerce kişi ise sokaklara döküldü.

Tankların PKK/PYD bayrakları asılarak Gaziantep karşısında bulunan Afrin’e ulaştığı, buradan ise konvoy eşliğinde Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar sınırı karşısında olan (Ayn El-Arab) Kobani kentine doğru yola çıkarılacağı belirtiliyor.

Haberin Devamı

PYDnin eline geçen Esadın tankları Afrine ulaştı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!