PYD koridoru iddiasına Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan yanıt

Güncelleme Tarihi:

PYD koridoru iddiasına Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalından yanıt
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 14:31

Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü İbrahim Kalın, gündemdeki sıcak konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İbrahim Kalın'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

-Dünyanın her yerindeki saldırıları aynı kararlılıkla kınıyoruz. Dünyadaki tüm muhataplarımızla terörle ilgili her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu iletiyoruz.

DAEŞ BELASINDAN BÜTÜN DÜNYANIN KURTULMASI GEREKİYOR

DAEŞ belasından bütün dünyanın kurtulması gerekiyor. Gerekçesi ne olursa olsun bu terörün asla ve asla meşru gösterilmesi ve kabul edilmesi mümkün değildir. DAEŞ'i besleyen en önemli etkenlerden biri Suriye'deki savaşın devam etmesidir. Suriye'de yaklaşık beş yıldır devam eden savaş aynı kalleşlikle masum insanları katletmeye devam etmektedir. Suriye savaşı devam ettiği müddetçe terör örgütlerinin kendilerine alan bulmaya ve yayılmaya devam edecektir. Suriye sorunu çözülmeden kesin sonuç elde edilemez.

Haberin Devamı

İSTİHBARAT PAYLAŞIMINDA İŞBİRLİĞİ GEREKİYOR

Biz bütün dünya ülkelerinden PKK terörünün de kınanmasını istiyoruz. İstihbarat paylaşımı daha aktif bir şekilde yapılmalı. Brüksel ilk değil, istihbarat paylaşımında işbirliği gerekiyor. Türkiye şu ana kadar 37 bin kişiye giriş yasağı koydu.

İSLAMOFOBİK SÖYLEMLER

Brüksel saldırısı ve bu tür saldırılardan sonra karşımıza sistematik olarak çıkan bir başka konu da Müslüman karşıtı duyguların tahrik edilmesi, siyasete alet edilmesi, İslamofobik söylemlerin güç kazanması. Bunu Brüksel saldırısından sonra yine gördük. Bu konularda siyasi liderlerin, dini liderlerin, toplum önderlerinin, basının, kanaat önderlerinin büyük bir siyasi sorumluluk içinde hareket etmesi gerekir çünkü Müslüman karşıtı söylemler sadece DAEŞ gibi, El Kaide gibi aşırı terör örgütlerinin elini güçlendirir, onlara malzeme sağlar."

PAKİSTAN'DAKİ SALDIRI

Lahor'da meydana gelen saldırıyı üstlenen grubun amaçlarının orada kutlama yapan Hristiyanlar olduğu şeklindeki açıklamaya atıfla, bu terör saldırısını tekrar en sert şekilde kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Müslüman, Hristiyan, Sünni, Şii olsun veya hangi etnik, dini gruptan, mezhepten olursa olsun masum insanların böyle katledilmesi asla ve asla kabul edilemez. Hele bu din adına İslam adına yapılıyorsa, şunu herkesin bilmesi gerekir ki bunun ne bizim dinimizde ne inancımızda ne kültürümüzde hiçbir karşılığı yoktur. Bu olsa olsa barbarlıktır, ondan öte bir şey değildir.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ABD ZİYARETİ

Ziyaret çerçevesinde Nükleer Güvenlik Zirvesi bulunuyor. Sayın Cumhurbaşkanımız daha önce de bu zirveye katılmıştı. Bu zirve bağlamında da yoğun bir program olacak. İkili görüşmeler olacak. Türkiye'de yatırımları bulunan şirketler ve işadamlarıyla programları olacak. Türk ve Müslüman toplumu temsilcileriyle bir araya gelecek. Musevi toplum temsilcileriyle de görüşecek. Yine düşünce kuruluşlarıyla da programı olacak. 2 Nisan'da cami açılışına da gerçekleştirecek.

OBAMA-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

(Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Obama ile görüş görüşmeyeceğine ilişkin soru üzerine) Sayın Cumhurbaşkanımızın Washington'a yaptığı ziyaret ikili bir zirve değil, çok uluslu bir zirve ziyareti. Çeşitli ikili görüşmeler olacak.
Sayın Obama ile de bir görüşme olması üzerinde çalışılıyor. En son sayın Obama ile Paris’te görüştük. Görüşmüyor, görüşecek gibi spekülasyonlar yapılıyor. Bu tip spekülasyonları kenara koyup resmi açıklamaları temel almak lazım.

Haberin Devamı

REZA ZARRAB SORUSU

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'de tutuklanan işadamı Reza Zarrab ile ilgili de açıklama yaptı. Kalın, şunları söyledi: Amerika'da bir yargıcın verdiği karardır, yürüyen bir süreçtir. Şu an bizim bununla ilgili farklı bir şey söylememiz uygun olmaz. Ne olacağını, hukuki bir süreç olması itibarıyla biz de buradan takip ediyoruz. Bize intikal eden doğrudan herhangi bir şey söz konusu değil."

SURİYE'DE PYD KORİDORU İDDİASI

İbrahim Kalın'a The Times gazetesinin "ABD'nin, IŞİD'e karşı Menbic'e açılan yola PYD'nin yerleşmesini istediği, Ankara'nın tepki gösterdiği" yönündeki iddiası soruldu.

İbrahim Kalın, şöyle konuştu:
Menbic civarında devam eden bir süreç var. DEAŞ terör örgütüne karşı bizim uluslararası koalisyonla birlikte devam eden bir çalışma var.
Nitekim geçen hafta ABD Dışişleri Bakan Yardımcısının ziyaretinde de bu konuyu ele aldık.
Şu anda oraya PYD, YPG unsurlarının yerleştirilmesi gibi bir durum söz konusu değil.
Ancak bu konuda bizim hassasiyetimiz belli.
DEAŞ'la mücadele ediyoruz bahanesiyle başka yerlere atlamaya çalışanlara karşı da bizim tavrımız bellidir.

 

BAKMADAN GEÇME!