Putin, Yeltsin'den hálá kurtulamadı

Güncelleme Tarihi:

Putin, Yeltsinden hálá kurtulamadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

Protokolda yer ayrılmadığı halde, Kızıl Meydan'daki törende Putin'in arkasından ayrılmayan Yeltsin, herkesin keyfini kaçırdı. Tüm fotoğraflarda yer alan Yeltsin, Putin'e ağır bir darbe indirdi.

İKİNCİ Dünya Savaşı'nın zaferle bitişinin 55. yıldönümünde Moskova Kızıl Meydan'da yapılan törende ilginç bir sahne yaşandı. İktidarının son yıllarında ayakta bile duramayan, aylarca Rus halkının karşısına çıkamayan eski Devlet Başkanı Boris Yeltsin, tören boyunca bir saat, Başkan Vladimir Putin'in arkasında dikilip, geçit yapanları selamladı.

Bütün tören boyunca da Yeltsin, Putin'in arkasında her fotoğraf karesine girmeyi başardı.

Sovyetler döneminde yaygın olan ‘Tribünlerde duranlar, ülke yönetiminde güç dağılımını gösterir’ ilkesi hálá geçerliyse, Yeltsin ve adamları Putin'i kullanarak Rusya'yı yönetme hevesinden vazgeçmemiş demektir.

Aslında, Lenin'in mezarının önüne kurulan tribündeki protokol bölümünde Yeltsin'e yer ayrılmamıştı. Tören alayı, tribünde Putin'in arkasında duran kara gözlüklü adamı tanımakta gecikmedi; Yeltsin'i dimdik ayakta, el sallarken gören gazilerin keyfi kaçtı. Bazı gaziler çeşitli bahanelerle törene katılmayı bile reddederken, diğerleri de geçit biter bitmez alanı terk etti.

Dün, Yeltsin'in iktidar ve Kremlin merakı, Rusya'da yeni bir başlangıç yapmayı uman Başkan Vladimir Putin'in otoritesine ciddi ve gereksiz bir darbe indirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!