Putin’in çoraptan ne farkı var

Güncelleme Tarihi:

Putin’in çoraptan ne farkı var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2011 00:00

Başbakan Putin’in 2012’de yeniden başkanlığa aday olması, yerine de şimdiki Başkan Medvedev’i aday göstermesi Rusya’da kara mizahı patlattı. 2024’e kadar Putin’den kurtuluş görmeyen halk, işi fıkraya, espriye vuruyor.

Haberin Devamı

YENİDEN cumhurbaşkanlığına adaylığını koyan Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Rusya’da artık fıkraların baş öznesi olmaya başladı. Rus halkı Putin’in, dört yıl önce şimdiki cumhurbaşkanı Dmitriy Medvedev’e teslim ettiği koltuğu geri alacağına kesin gözüyle bakıyor, ama kara mizah yapmaktan da kendini alamıyor. 4 Mart 2012 tarihinden itibaren, bir mucize olmazsa üçüncü kez Devlet Başkanı sıfatını kazanacak olan Putin, özellikle de 1964 ile 1982 yılları arasında ülkeyi yöneten Leonid Brejnev’e benzetiliyor. Sovyetler Birliği’nin dünya açısından durgun, ancak içte parlak gözüktüğü 12 yıllık Brejnev döneminde olduğu gibi, Putin için de espriler, şakalar gırla gidiyor. İşte sosyal paylaşım sitelerinde, gazetelerde ve farklı yayın organlarında önce çıkan ilginç Putin esprileri:
- Putin’in halk tarafından sevilip sevilmediğini ölçmek için kamuoyu araştırması yapılmış. ‘Putin’i seviyor musunuz’ sorusuna iki yanıt seçeneği verilmiş: İlki “Evet, karşı değilim”. İkincisi, “Hayır, karşı değilim”.
- Soru: “Sayın Putin. Uyguladığınız reform programıyla 2030 yılında düze çıkacağımızı söylüyorsunuz. Bu uzun vadeli hedef, Musa peygamberin Musevi halkını yıllarca çölde gezdirmesine benziyor. Üstelik Rusya’da çöl de yok.” Putin’in yanıtı: “Olacak.”
Okul arkadaşları için
- Putin’in çoraptan farkı nedir? Herkes çorap kirlendiğinde onun değiştirilmesi gerektiğini idrak eder.
- Rusya’da yapılan referandumda halka iki seçenekli soru yöneltiliyor: “1- Putin ömür boyu Başkan olsun mu?  2- Putin ölene kadar Başkan kalsın mı?”
- Putin’in televizyon ve internet üzerinden geleneksel halkla söyleşisi sırasında Putin’e dönen sunucu halktan e-posta ile iki milyon “Açız” mesajı geldiğini söyler. İstifini bozmayan Putin, “Ciddiye almayın. Düşmanlar spam atıyor” yanıtı verir.
- Soru: “Kime oy vereceksin, Putin’e mi Putin’e mi?” Yanıt: “İkisinden de sıkıldım, Putin olsun derim.”

Haberin Devamı

Amfora keşfi mizansen çıktı

Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in ağustos ayında Karadeniz’de yaptığı dalışta “tarihi bir amfora bulmasının” önceden tasarlandığı resmen kabul edildi.  Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, “Amfora aynı bölgede haftalar önce bulunmuştu. Tabi ki sayın Başbakan bulsun diye yerine konmuştu. Bundan daha doğal bir şey olamaz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!