Puskas nedir? FIFA Puskas Ödülü’nün tarihçesi

Güncelleme Tarihi:

Puskas nedir FIFA Puskas Ödülü’nün tarihçesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2018 17:13

FIFA, Puskas Yılın Golü Ödülü'nün 10 adayını belirledi. Beşiktaş’ın Portekizli futbolcusu Ricardo Quaresma, Rusya'da organize edilen FIFA Dünya Kupası’nda İran’a karşı kaydettiği gol, Puskas ödülüne aday gösterildi. Peki, Puskas nedir? FIFA Puskas Ödülü’nün tarihçesi

Haberin Devamı

FIFA Puskás Ödülleri, 20 Ekim 2009 tarihinde FIFA Başkanı Sepp Blatter'in önerisiyle yürürlüğe konulan ve o yılın en estetik, en güzel, en şık golünü atan futbolcuya verilen ödüldür.

Ödül, 1950'li yılların sonlarında ve 1960'lı yıllarda Real Madrid'de futbol oynamış, aynı dönemde Macaristan millî takımının da önemli oyuncularından biri olmuş forvet oyuncusu Ferench Puskás anısına verilmektedir. Sepp Blatter, Budapeşte'de ödülün duyurulduğu etkinlikte yaptığı konuşmada "Tarihimize izini bırakmış büyük futbolcuların anısını korumamız önemli. Ferenc Puskás yalnızca çok sayıda ödül almış, muazzam yetenekli bir futbolcu değil; aynı zamanda kaydadeğer bir insandır. Bu nedenle FIFA, bu ödülü onun anısına vererek onu anmaktan mutluluk duymaktadır." demiştir.

Puskas Ödülü İçin Adaylık kriterleri:

Topun kaleye girdiği nokta sıradan olmamalı.
Maçın önemi dikkate alınmalı.
Rakip takımın hatalarından meydana gelen bir gol olmamalı.
Oyuncunun daha önceden FIFA tarafından sabıkalı (örneğin, doping maddesi kullandığının tespit edilmesi) olmamalı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!